Home

Achtergrond 373 x bekeken 2 reacties

Macht en invloed in de agrarische sector

Welke man of vrouw heeft de meeste invloed in de land- en tuinbouw? De AgriTop50 geeft een beeld hoe de belangrijkste bestuurders, directeuren en ondernemers het er afgelopen jaar van af hebben gebracht.

De redactie van het Agrarisch Dagblad heeft daarbij diverse factoren laten meewegen. Natuurlijk gaat het daarbij om het bedrijf of de organisatie die zij vertegenwoordigen (omzet, overnames, financiële prestaties, ledental) en de aard van en het aantal functies dat een persoon bekleedt. Even belangrijk in de eindbeoordeling zijn criteria als het tonen van initiatieven, innovatie, maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Dat zorgt voor een rangorde van 50 mannen en vrouwen met daarnaast namen van mensen die de potentie hebben om in de toplijst te komen; de wachtkamer. Natuurlijk is deze lijst subjectief. Mede daarom is het concept ook voorgelegd aan externe deskundigen. Hun kritiek is verwerkt, waarmee de definitieve AgriTop50 een breder beeld van invloed en macht in 2008 geeft.

Ga naar: 1-10, 11-20, 21-35, 35-50, In de wachtkamer

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W.J.

  In Zimbabwe is ook iemand met heel veel macht en invloed maar de landbouw is naar de filistijnen en de bevolking heeft honger. Je moet je afvragen hoe trots je op een hoge notering mag zijn ....

 • no-profile-image

  Frans-Peter Dechering (Blooming Bizz Management)

  De ranglijst is door AGD zelf samengesteld en getoetst door deskundigen. Transparant is de informatievoorziening op de AGD internetsite niet. Waarom worden ranglijsten of agrarische prijzen niet op een moderne wijze samengesteld? We stemmen toch ook allemaal op onze Idols voorkeur middels SMS of via het internet. Dat gebeurt toch ook niet in een gesloten achterkamertje? Moderne internet technieken maken een openbare 'verkiezing' eenvoudig en tegen lage kosten mogelijk.
  Van de 42 miljard toegevoegde waarde in de agrariusche sector komt 20% voor rekening van de glastuinbouw en het aandeel glastuinbouwers in de top-50 ligt met 26% daar boven. Op zich geen slecht resultaat dus.
  Lees mijn volledige reactie op http://www.bloomingbizz.nl/weblog

Of registreer je om te kunnen reageren.