Home

Achtergrond

MBO komt geld te kort

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) komt volgend jaar geld te kort door het wegvallen van subsidie uit het Fonds Economische Structuurversterking (FES).

Dat zegt voorzitter Jan van Zijl van de koepelorganisatie MBO Raad vandaaag in Het Financieele Dagblad. Volgens Van Zijl kan het mbo bij een tekort zijn beloftes niet nakomen op het gebied van het terugdringen van voortijdig schoolverlaten en het invoeren van het competentiegerichte leren. Bij dit laatste dient het onderwijs beter aan te sluiten op het bedrijfsleven.

Het mbo ontvangt tot en met dit jaar incidenteel 68 miljoen euro uit het FES. Het fonds, dat wordt gevoed met geld uit de aardgasbaten, is bedoeld voor versterking van de economie. Het competentiegericht leren zou in 2010 moeten worden ingevoerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.