Home

Achtergrond 271 x bekeken 2 reacties

Limburg verwerpt burgerinitiatief megastallen

Het Limburgs Parlement heeft vrijdag een burgerinitiatief verworpen van inwoners van Grubbenvorst tegen de vestiging van een megastal in het Noord-Limburgse dorp.

De Limburgse Staten besloten te wachten op antwoorden van de drie betrokken ministers Ab Klink (Volksgezondheid), Jacqueline Cramer (Milieu) en Gerda Verburg (Landbouw) op vragen over de gezondheidsrisico’s van megastallen.

Bovendien vroeg gedeputeerde Ger Driessen (CDA) zich af of de provincie wel gaat over de mogelijke vestiging van een megastal in Grubbenvorst. Hij ziet daarin allereerst een taak voor de gemeente Horst aan de Maas, waaronder Grubbenvorst valt. Wel zal de provincie er bij de gemeente Horst aan de Maas op aandringen een ”gezondheidseffectenstudie” uit te voeren. Veel inwoners verzetten zich tegen de bouw van een bedrijf met 1,2 miljoen kippen, 35.000 varkens, een slachterij en een mestvergistingsinstallatie in Grubbenvorst.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  Belachelijk. Het is nergens voor nodig!

  Waarom niet? Kijkt u zelf:

  http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/38243331/

 • no-profile-image

  boer

  Enige en juiste beslissing van het Limburgs parlement. Dit was allang democratisch besloten, dus dit burgerinitatief werkte alleen maar vertraagend. Klasse Limburg, voor het recht houden van Uw rug !!!

Of registreer je om te kunnen reageren.