Home

Achtergrond 191 x bekeken 4 reacties

Leasemelk kruipt richting €5

Koopmelk noteert onveranderd, op €23,25. Het aantal transacties neemt in deze laatste handelsmaand steeds mondjesmaat iets af. De meeste kopers willen niet de hoofdprijs voor quotum betalen. Toch dalen de prijzen ook niet. Het kleine aanbod is hier debet aan.

De laatste weken werd leasemelk al iets populairder. Die tendens zet zich voort. Lease wordt een stuiver duurder en noteert €4,95. De grens van €5,00 wordt echter niet doorbroken. Dat is veel leasers te gortig.

Koop- en, nu dus ook, leasemelk komen in iets rustiger vaarwater. Stabiele prijzen zijn het gevolg.

prognose:

koopmelk stabiel, lease misschien iets duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Kom op collega's, je kunt ook mijn banknr. hebben waar je geld mag storten, je hoeft er dan niet harder voor te werken en je bent je geld toch kwijt! Je gaat toch niet leasen voor dit bedrag?? Heeft oemand nog van kostprijs en rendement gehoord?? Ik kan het niet berekend krijgen dat ik er iets aan overhoud om voor dit bedrag te leasen??! Prettige kerstdagen.

 • no-profile-image

  BRUMMELAAR FANCLUB...

  Het is erg handig dat brummelaar de lease zo veel mogelijk de lucht in praat, want hiermee probeert hij voor de adverteerders in boerderij die in melk handelen ook de koopmelk die nog verkocht kan worden voor 15 jan. op te jagen de lucht in. laat u niet opjagen collega veehouders, koop niet tegen elke prijs, en zeker niet op de prognose van brummeltje kletspraat want deze klopt de laatste tijd niet vaak.

 • no-profile-image

  DETUKKER

  Gewoon stug vol houden brummelbos dat de prijs aantrekt,reageer even op deze site of je in opdracht van de makelaardij werkt als je kerel bent teo dorus brummelaar......................................................................

 • no-profile-image

  Theo Brummelaar

  De prijs van koopmelk is niet veel anders dan die van vorig jaar. Het klopt dat er weinig handel is, maar er is simpelweg nóg minder aanbod dan er vraag is. Daardoor is de prijs wat gestegen. Lease profiteert licht van bovenstaand kleine aanbod. Maar dat wordt zeker niet duurder dan €5.

  met vriendelijke groet,

  Theo Brummelaar, marktredacteur Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.