Home

Achtergrond 250 x bekeken

Landbouwmerk in de maak

Het nieuwe overkoepelende agromerk wordt Nederland bloeit.

Het merk is begin deze maand op verschillende manieren geregistreerd. Nederland bloeit komt in plaats van Vrienden van het Platteland.

Directeur Peter Smeets van de stichting zegt in een reactie geen uitspraak te willen doen over de nieuwe naam van het agromerk, dat er aan moet bijdragen dat het draagvlak voor de land- en tuinbouw in Nederland blijft bestaan en wordt vergroot.

De landbouworganisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB zijn de trekker van het nieuwe merk, maar ook andere partijen zoals de verwerkende industrie, de onderzoeksinstellingen (Wageningen UR) en partijen buiten de landbouw (ANWB) zijn daarbij betrokken.

In het laatste magazine van Vrienden van het Platteland kondigt stichtingsvoorzitter Gerard van Oosten aan dat het nieuwe merk een eind moet maken aan het grote aantal ongecoördineerde initiatieven vanuit de sector.

De naam van dat merk houdt Van Oosten nog voor zich. Begin deze maand is de naam 'Nederland Bloeit' al geregistreerd door de Stichting Vrienden van het Platteland. De stichting gaat op in het nieuwe merk en Vrienden van het Platteland houdt op te bestaan.

Het nieuwe merk krijgt een plaats naast de bestaande agromerken. De gedachte is echter dat belangrijke agrarische producenten het ook laten zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.