Home

Achtergrond 346 x bekeken 1 reactie

LNV twijfelt zelf aan haalbaarheid EHS in 2018

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) betwijfelt zelf of de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in 2018 klaar zal zijn.

Op de eigen website wordt gesproken van "naar verwachting rond 2018". Het ministerie lijkt daarmee bewust een 'veiligheidsmarge' in te bouwen. Opmerkelijk, omdat minister Gerda Verburg (net als haar voorgangers) tot nu toe altijd heeft vastgehouden aan de planning, met 2018 als uiterste realisatiedatum.

Kamerleden, provinciale bestuurders en belangenorganisaties uitten al eerder hun twijfels over of dit grote natuurproject, dat 728.500 hectare met elkaar verbonden natuur omvat, in 2018 klaar zou zijn. Vooral de inrichting van natuurgebieden loopt achter op schema. Ook de streefdoelen voor particulier natuurbeheer (in aantal hectare) worden verre van gehaald.

De website vermeldt verder dat het streven is om in 2020 meer dan 750.000 hectare natuurgebied bij de EHS te laten horen. Waar de resterende ruim 21.500 hectare vandaan komen, is onduidelijk.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    koffiedikkijker

    het was ook niet meer dan een slag in de lucht

Of registreer je om te kunnen reageren.