Home

Achtergrond

Koningin ontvangt Desmond Tutu

Koningin Beatrix heeft vandaag in paleis Huis ten Bosch Desmond Tutu ontvangen.

De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop is enkele dagen in Nederland. Donderdag is hij bij de uitreiking van de jaarlijkse kindervredesprijs in de Ridderzaal in Den Haag. Dezelfde dag bezoekt de aartsbisschop de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, waar zijn naam aan vier leerstoelen is gegeven. De hoogleraren worden donderdag geïnstalleerd; zij gaan onderzoek doen op het gebied van jeugd, sport en verzoening.

De hoogleraren zijn Eddy van der Borght (godgeleerheid), Chris Elbers (economische wetenschappen), Stephen Ellis (sociale wetenschappen) en Geert Savelsbergh (bewegingswetenschappen). Naast hun onderzoek gaan de hoogleraren de wetenschappelijke samenwerking tussen Nederland en Zuid-Afrika stimuleren. Tutu kreeg in 1984 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn strijd tegen de apartheid in zijn land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.