Home

Achtergrond

Kleine verkooppunten vuurwerk hebben het rustig

De tweede verkoopdag voor vuurwerk is wisselend verlopen.

Woordvoerder Willem Heijboer van de Branchevereniging Consumentenvuurwerk Nederland zei dat de verkooppunten het vanochtend rustig hadden, maar het in de loop van de middag wat drukker werd.

In Nederland mag sinds maandagochtend vuurwerk worden verkocht. Heijboer stelt dat de kleine verkooppunten van vuurwerk het dit jaar wat rustiger hebben. "Zoals zaakjes in de binnenstad en bijvoorbeeld de fietsenhandel die vuurwerk erbij doet.'' De grotere winkels zoals bouwmarkten en speciaalzaken hebben het wel flink druk.

Vooral het grotere siervuurwerk doet het goed, een trend die zich al enige jaren aftekent. Het gaat dan bijvoorbeeld om zogeheten cakes. "Een groot blok met een lont waar allerlei siervuurwerk uit komt met af en toe een knal.'' Zoiets kost een paar tientjes. De handelaren zijn gelukkig met de populariteit van dit soort vuurwerk. "De marges daarop zijn hoger en er wordt geen rottigheid mee uitgehaald.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.