Home

Achtergrond 436 x bekeken 1 reactie

Kleine kip, grootse hobby

De kleinste kip ter wereld brengt het hoofd van een groeiend aantal dierenliefhebbers op hol.

De Seramakip is niet veel groter dan twee colablikjes en haar kuikens passen gemakkelijk met zijn drieën op een handpalm. Dit weekeinde verzamelen fans en fokkers van dit speciaal klein gefokte kippenras uit de Verenigde Staten zich op de Utrechtse Dierendagen voor de 'kleinste kip ter wereld show'.

De mooiste haantjes en hennetjes worden hier voor de tweede keer in Nederland tentoongesteld aan andere hobbyisten. De nieuwe hobby is populair omdat het beestje makkelijker te houden is dan gewoon pluimvee, zegt organisator Jan van het Meer. "Ook in een rijtjeshuis kun je een Seramakip houden. Het is meer een huisdier dan een boerderijdier.''

Een lekker omeletje valt er echter volgens Van het Meer niet aan de kipjes over te houden. "De eitjes van de Seramakip zijn zo klein, daar is niets eetbaars aan.''

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Boes-Van der Linden

  Beste,
  Zijn er kipjes van de Seramakip te koop ?
  Waar ? wat is de prijs ? Eventueel eitjes?
  mvg

Of registreer je om te kunnen reageren.