Home

Achtergrond

Kleine 10 procent WW-pot voor werktijdverkorting

Nog geen 10 procent van het buget voor werktijdverkorting is inmiddels benut.

Bedrijven die in de problemen zijn geraakt door de kredietcrisis, kunnen nu ruim een week bij minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) verzoeken indienen om met WW-uitkeringen personeel tijdelijk minder te laten werken. Sindsdien heeft Donner 63 aanvragen van bedrijven voor werktijdverkorting gehonoreerd.

Dat heeft de minister vandaag geschreven aan de Tweede Kamer. Donner wil tot 1 januari 2009 maximaal 200 miljoen euro gebruiken uit de WW-fondsen voor werktijdverkorting. Dat is goed voor 20.000 voltijdsbanen, ofwel 760.000 uur. De 63 gehonoreerde verzoeken van bedrijven tot nu toe zijn goed voor 55.000 arbeidsuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.