Home

Achtergrond 152 x bekeken

Keuzegids: Wageningen beste universiteit

De Universiteit Wageningen en de Christelijke Hogeschool Ede zijn de beste instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

Dat meldt de Keuzegids Hoger Onderwijs 2009, die vrijdag verschijnt. Van het academische onderwijs bereikten ook de Open Universiteit en de Universiteit Maastricht de topdrie. De Gereformeerde Hogeschool in Zwolle en de Internationale Hogeschool in Breda vullen het lijstje met beste hbo's aan.

De Keuzegids beoordeelt de opleidingen ook apart. De beste hbo-opleiding is te vinden in Driebergen. Daar steekt het particuliere Instituut voor de Autobranche (IVA) ver boven het maaiveld uit. De beste universitaire studie is de opleiding agrotechnologie in Wageningen.

De samenstellers van de gids vergeleken ruim 1500 bacheloropleidingen, waarbij vooral werd afgegaan op het oordeel van de studenten. Daarnaast werd gekeken naar het oordeel van experts, slagingspercentages en cijfers over het contact tussen studenten en docenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.