Home

Achtergrond 407 x bekeken 12 reacties

Keurslagers weten weinig over blank kalfsvlees

Keurslagers jokken tegen klanten die willen weten hoe kalfsvlees blank komt. Dat stelt Wakker Dier na onderzoek dat zaterdag werd gepresenteerd.

Volgens het onderzoek vertelt maar een op de drie keurslagers dat het kalfsvlees blank is omdat de dieren op een ijzerarm dieet staan waardoor ze bloedarmoede krijgen. Wakker Dier benaderde 52 keurslagers die de kleur verklaarden met uitspraken als: 'Dan krijgen ze weinig zonlicht en blijven de spieren blank', 'Ras, het is gewoon een ander ras' en 'Beweging, hoe meer een beest beweegt, hoe roder het vlees'.

Volgens Wakker Dier gaven negentien van de 52 slagers toe dat veel kalveren bloedarmoede hebben, maar dertien van hen ontkennen dat zij dat vlees verkochten. 23 Keurslagers ontkennen de bloedarmoede, tien slagers gaven ontwijkende antwoorden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  NAM

  Vleeskalverhouderij mag gezien worden: http://www.ophetland.tv/11751812/

 • no-profile-image

  ja

  Nu blijkt wel weer hoe enorm dom sommige mensen bij wakker dier zijn. Ga eerst een keer bij de boeren kijken en dan zie je wel dat die kalveren er goed uitzien, maar dat vinden ze teveel moeite ze gaan het liever aan de slager vragen die waarschijnlijk nog nooit bij een kalverhouder zijn geweest.

 • no-profile-image

  muldersguus@gmail.com

  zijkerds

 • no-profile-image

  Hendrik

  Ze zullen ook wel over andere feiten liegen. Dus de veetelers die zich zo diervriendelijk noemen flikken dit de consument enkel en alleen voor de kleur? Wat een gezwendel met ons voedsel. Gentech, dit gebeul van dieren en allemaal om helemaal niets. Om misselijk van te worden.

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Een antwoord geven terwijl je niet weet waarover het gaat heet nog geen liegen, dat is hoogstens verkeerd ingelicht zijn. Wat Gentech hiermee te maken heeft ontgaat mij even. Kijk, als ik extra caroteen aan het kippenvoer toevoeg krijg je rode dooiers. Die kip merkt daar niets van. Net zo als bij de kalveren die een aangepast voer krijgen (worden er overigens steeds minder). Als je geen dierlijke producten eet heb je waarschijnlijk een tekort aan vitamine B12, dat noem je toch ook geen mishandeling?

 • no-profile-image

  martijn

  inderdaad meneer wisse. het is de consument die hier om vraagt. dus slagers hoeven er niet om te liegen. het is een reactie op de vraag vanuit de markt.
  niets meer

 • no-profile-image

  lol

  klant is koning

 • no-profile-image

  Gerard Hendrix

  Ga toch gauw weg patricia met je bullshit!

 • no-profile-image

  Patrick

  Misschien heb ik nog veel te leren, dus sta open over uitleg.
  Maar zie ik het dan totaal verkeerd, dat in een natuurlijk proces een kalf geboren wordt en zich gaat ontwikkelen op een natuurlijke manier en eventueel voor vleesconsumptie gaat dienen altijd wit kalsfvlees is of is het in een nautuurlijke omgeving rose kalfsvlees wat het resultaat is.
  Onafhankelijk of vlees consumptie gewenst is.
  Bewust sturen naar een onnatuurlijke proces om een eindresultaat te krijgen die men weerspreekt als de consument bepaald is een erg vreemde benadering van puur eigenbelang.
  We zien ook al bont van honden en katten in Nederland, misschien een uitdaging voor de sector om alle huisdieren op te kopen en de dieren ´humaan´ af te slachten, ok, misschien eerst verdoven, want het argument is de consument bepaald, dus wij leveren.

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  'Flikken de consument dit?' Kalverhouders reageren op de behoeften van een consument. Er is vraag naar een culinair hoogstaand stukje vlees. Kalverhouders bieden dit vlees aan, geproduceerd met een verantwoord dierwelzijn.

 • no-profile-image

  Patrick

  We zouden het ook een boer kunnen vragen die zijn verhaal vertelt in, http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1070691.ece/Deze_kalverenboer_zweert_bij_rose_vlees *** Hij zegt''''Meer dan dertig jaar was hij een gangbare, traditionele kalverenboer. Maar een jaar of zes geleden begon het te knagen. Het idee dat de kalveren bewust ijzerarm voedsel kregen begon hem tegen te staan. ‘De beesten zaten tegen bloedarmoede aan, of hadden bloedarmoede. En dat was de bedoeling. Want op die manier wordt het kalfsvlees wit. ''''
  Kijk als je een dier bewust laat geboren worden, en bewust ziek laat worden om tot een bewust resultaat te komen, hoeveel draagvlak verwacht je van mensen in de samenleving. Er is rose kalfsvlees dus er is een alternatief, dus geen excuus voor dat. Dus is het gewooon mishandeling, wreed, en alleen puur eigenbelang, ik snap dus wel dat het een keertje gaat knagen dan bij het geweten. Beter laat dan nooit, bij deze boer dus 30 jaar, maar dat kan ook korter, dus volgende week allemaal stoppen of we verbieden het gewoon over 2 weken.

 • no-profile-image

  W Geverink

  Kom op mensen , Slagers weten alles over de verkoop van kalfsvlees . Ik kan me heel goed voorstellen dat de slager de consument een antwoord wil geven maar het zelf ook niet weet . Hij wil natuurlijk niet dom lijken omdat hij zich daar nooit in heeft verdiept . De volgende stap is dat wakker dier langs de auto dealers gaat en vragen gaat stellen over de electriche installatie van een bepaald Type auto . Zullen er onder de autoverkopers ook mensen zijn die"jokken"? Bovendien hebben we een aantal maanden geleden in een soortgelijke discussie vastgesteld dat in melk geen ijzer zit en dat de biologische zoog kalveren bij mij op het land totdat ze een ruime hoeveelheid ruwvoer vreten net zo veel "bloedarmoede" hebben dan de kalveren bij Piet Wisse in de stal . We praten hier over ik denk minstens 4 maanden . Het is niet onnatuurlijk en aan de kalveren zelf is niets te zien of te merken . En lijden doen ze al zeker niet . Mensen jullie moeten je niet op laten naaien door Wakker dier . Die vereniging wil de veehouderij met allerlei leugens en halve waarheden in discrediet brengen om daarmee zieltjes te winnen voor het vegetarisme .

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.