Home

Achtergrond

Kerstversiering blijft populair ondanks crisis

Niets weerhoudt de Nederlander ervan om elk jaar flink in te slaan op de kerstafdeling van het tuincentrum.

Zelfs de dreiging van economisch minder goede tijden heeft geen invloed op de verkoop van slingers, ballen en verlichting. Integendeel, deze decembermaand is de kerstverkoop bij de negentien filialen van Tuincentrum Overvecht weer gestegen ten opzichte van vorig jaar, zegt directeur Turksma.

Nederlanders laten graag zien dat ze van feesten houden, is de verklaring van Evelien Doelman, onderzoekster van het Meertens Instituut. "We houden van gezelligheid en het groepsgevoel dat daarbij hoort. Op feesten en versieringen zullen Nederlanders dus niet zo snel besparen.''

In tijden van crisis gaan mensen altijd eerst meer uitgeven aan kleine dingen, zegt Ineke Stroucken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur. ,,Dat mensen dit jaar meer uitgeven aan kerstversiering hadden we dus al verwacht.'' Populair dit jaar zijn alle soorten en maten verlichting en kleine beschilderde kersthuisjes voor onder de boom.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.