Home

Achtergrond 158 x bekeken

Kerstman richt bloedbad aan

Zeker acht mensen zijn omgekomen toen een als Kerstman verklede Amerikaan het vuur opende in een woning in de plaats Covina, nabij Los Angeles.

De 45-jarige man stak het huis ook in brand, meldde de Amerikaanse politie vandaag. De dader belde op kerstavond aan bij de woning van de ouders van zijn ex-vrouw, die een feest voor circa 25 mensen hadden georganiseerd. Toen de deur door een meisje van acht jaar werd geopend schoot hij haar in het gezicht. Daarna begon hij met zijn semi-automatische pistool in het wilde weg om zich heen te schieten en zette het huis in lichterlaaie met een zelfgemaakte brandbom.

Een aantal gasten wist uit het huis te vluchten. Sommigen voelden zich genoodzaakt van twee hoog naar beneden te springen. Een aantal slachtoffers is zo erg verbrand dat ze niet meer te herkennen zijn. Vermoedelijk zijn de ex-vrouw van de dader en haar ouders onder de doden. Gebitsgegevens moeten dit nog bevestigen. Het meisje van acht heeft de kogel in haar gezicht overleefd en ligt in het ziekenhuis.

De dader ontdeed zich na de schietpartij van zijn kerstmankostuum, vluchtte naar de woning van zijn broer en pleegde zelfmoord. Hij was een week eerder officieel gescheiden van zijn vrouw, meldden Amerikaanse media.

Meer dan tachtig brandweerlieden probeerden het vuur onder controle te krijgen. Het huis stortte in door de vuurzee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.