Home

Achtergrond

Kees Wantenaar

Kees Wantenaar had een lastig jaar met de slepende discussie over weidegang en overige verduurzaming.

Deels hadden Wantenaar en zijn medebestuurderleden dat aan zichzelf te danken, want veel te lang hadden ze om de hete brei heen gedraaid. Toen ze eindelijk dapper moesten zijn, riepen ze onnodig weerstand op. Voor zijn opvolger Piet Boer heeft Cees Wantenaar dit lastige dossier nu wel nagenoeg van tafel gehaald.

Wantenaar gaat de geschiedenisboeken in als de eerste voorzitter van zuivelcoöperatie FrieslandCampina, maar hij is niet echt een voorzitter die een sterke visie heeft uitgedragen en het zuivelbedrijf FrieslandCampina nv het vuur na aan de schenen heeft gelegd. Zo is in ieder geval de perceptie niet.

Zoals bij veel coöperaties, laat de hoogste bestuurder van FrieslandCampina liever de directie de toon zetten dan dat wordt gekozen voor een sterke eigen opstelling. Dat is niet per definitie verkeerd, maar de hoogste vertegenwoordiger van de eigenaren mag ook zelf de nek wel eens meer uitsteken. Zowel richting het management als in de discussie met de maatschappij.

Geboortejaar: 1949

Functies
• Voorzitter raad van commissarissen FrieslandCampina en coöperatievoorzitter
• Bestuurslid NZO
• Lid Productschap Zuivel
• Lid NCR
• Bestuurder plaatselijke Rabobank

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.