Home

Achtergrond

Kans op mist tijdens jaarwisseling

De kans bestaat dat er op oudejaarsavond lokaal mist ontstaat.

Of mist ook dit jaar het zicht op het vuurwerk gaat belemmeren, hangt af van bewolking, vochtigheid in de lucht en de windkracht, aldus een woordvoerder van het KNMI maandag. Deze factoren hebben ook invloed op het ontstaan van smog door vuurwerk.

In de eerste uren van 2008 hadden mensen in grote delen van het land last van een combinatie van mist en smog. Oorzaak van de smog was het fijnstof (PM10) afkomstig van vuurwerk. Door de mist in combinatie met windstilte bleef de smog lang hangen.

Of er mist komt is niet zeker, maar wel dat het voorlopig blijft vriezen, alhoewel na Nieuwjaar iets minder dan nu. Afgelopen nacht daalde de temperatuur in het Brabantse Woensdrecht naar min 9,2 graden Celsius. De komende dagen kan er wat bewolking ontstaan, met name in het noorden van het land, en dat maakt het wat minder koud. December 2008 is in ieder geval nu al de koudste laatste maand van het jaar sinds 1996.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.