Home

Achtergrond 329 x bekeken 3 reacties

Kamerlid Koopmans eist uitstel stalaanpassing

Aanpassing van bestaande varkens- en pluimveestallen móet worden uitgesteld.

Dat zegt CDA-Kamerlid Ger Koopmans in een interview met Boerderij die morgen verschijnt. In een debat over ammoniak dat de Tweede Kamer morgenavond voert met minister Cramer (Milieu) gaat Koopmans de confrontatie aan. De minister berichtte de Kamer begin november dat zij geen uitstel wenst te verlenen van de verplichting om bestaande stallen in 2010 emissie-arm te maken. Koopmans en zijn toenmalige VVD-collega Oplaat hadden in 2006 per aangenomen motie om uitstel gevraagd tot 2012/2013.

"Die aangenomen Kamermotie moet worden uitgevoerd’’, zegt Koopmans in Boerderij. "Het kabinet heeft twee jaar de tijd genomen om erover na te denken en komt nu met een weigering die volstrekt onuitvoerbaar is." Het Kamerlid vindt dat boeren er na aanneming van de motie van konden uitgaan dat de politiek hen de tijd gaf tot 2012/13.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  belanghebbende

  Ger doe je best! Want het is nooit haalbaar. De procedures over de WAV kaarten zijn nog niet helemaal afgerond. De EHS en Natura 200 rollen over elkaar heen! Daardoor weten velen niet waar ze aan toe zijn. Vergunningaanvragen liggen op veel plaatsen stil door deze onzekerheid. Er is geen oplossing voor sommige problemen op dit moment. En zeker kan het nu niet betaald worden! Wel is er veel geld door de overheid hierin voor onzinnige zaken veel geld over de balk gesmeten! Eerst pas op de plaats, zaken goed regelen en als het betaalbaar is proberen te realiseren. Als dit niet goed gebeurd, gewoon de kont voor de krib!!!

 • no-profile-image

  gert

  er zijn boeren die wel willen verkassen voor EHS of Natura 2000 ,maar waar ze naar toe willen,worden ze gedwarsboomd bij een nieuwe vergunningaanvraag de landbouw zit door al deze plannen muurvast,de overheid geeft al deze instanties en personen volop de gelegenheid bezwaarschriften in te dienen en uiteindelijk haar eigen plannen te dwarsbomen

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het is gewoon een gemiste kans dat LTO nog altijd geen eigen "wetenschappelijk bureau" heeft die e.e.a. voor de sector onderzoekt.
  Neem een voorbeeld aan Thieme en andere clubs welke gooien met het ene na het andere "wetenschappelijk onderzoek" Dat achteraf blijkt dat er geen meter van deugd doet (dan) niet meer ter zake. Lange tijd legt men hiermee alles plat en frustreert men ontwikkelingen.
  Is het niet toevallig dat het CLM net nu met een rapport komt dat maar nét milieuruimte geeft voor de nu toegezegde quotumverruiming uit Brussel, en hierna niks meer. Je hoeft niet veel voelsprieten te hebben om hier doorheen te prikken.
  En als je op de Kneuterdijk wil scoren, dan moet je met eigen deskundigenonderzoek komen. Zolang geen tegenonderzoek ligt zal de Kneuterdijk alles wat tegen de landbouw is als waarheid aannemen.
  Andere partijen weten dit ook, en daarom laat men de landbouw als een circuspaard ronddraven in de politieke arena.

Of registreer je om te kunnen reageren.