Home

Achtergrond 153 x bekeken

Kabinet steekt 60 miljoen in 'groene' bouwprojecten

Het kabinet trekt in totaal 60 miljoen euro uit om zo veel mogelijk groene en open ruimtes te sparen en te creëren bij het bouwproject Nijmegen Waalfront en de renovatie van de Hollandse Waterlinie.

Dat is vandaag besloten in de ministerraad op voorstel van minister Jacqueline Cramer (Ruimtelijke Ontwikkeling).

Het kabinet draagt met 25 miljoen euro bij aan het Waalfront bij Nijmegen, waarbij een bedrijventerrein verplaatst wordt en een nieuw woongebied ontwikkeld wordt. De bedoeling is nieuwe woningen te bouwen in bestaand stedelijk gebied, zodat groen en open buitengebied gespaard worden.

Ook haalt het kabinet 35 miljoen euro uit het zogeheten Nota Ruimtebudget voor het project de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Door het herstel en de renovatie van forten, landschapsontwikkeling, (recreatieve) infrastructuur en waterbeheer moet er een ,,duurzame groene zone'' aan de oostkant van de Randstad ontstaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.