Home

Achtergrond

Kaartjes hsl-treinen 60 procent duurder

Een kaartje voor de hogesnelheidstreinen die vanaf 1 juli volgend jaar tussen Amsterdam en Rotterdam gaan rijden, zal 60 procent duurder zijn dan een kaartje voor de gewone NS-treinen.

Verkeersminister Camiel Eurlings meldde dat vandaag aan de Tweede Kamer. De eerste vier weken geldt wel een introductietarief dat 'slechts' 15 procent hoger ligt. Een enkeltje Amsterdam-Rotterdam kost dan 15,70 euro, een retourtje 28,50 euro. Daarna komen er twee tarieven, naast het standaardtarief introduceert exploitant HSA een superdiscount.

Het standaardtarief voor een enkeltje Amsterdam-Rotterdam is 21,10 euro, een retourtje 39,30. Een enkeltje volgens het superdiscounttarief kost 10,80 euro, een retourtje 21,60 euro, staat op de site van NS HiSpeed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.