Home

Achtergrond

KWS krikt omzet op dankzij hybride roggeproduct

Het Duitse zaadgoedconcern KWS heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar 2008/2009 een omzet geboekt van 82,9 miljoen euro.

Dat is 21 miljoen euro (34 procent) meer dan in dezelfde periode van het voorafgaande jaar.

Volgens KWS is de groei vooral te danken aan een succesvol verloop van de afzet van hybride rogge op de thuismarkt en Noord-Europa als geheel. Voor het zaadconcern wordt dit product steeds belangrijker.

De prognose is dat het zaaizaad hybride rogge in de totale graanzaadomzet van het concern dit jaar een aandeel zal bereiken van 50 procent tegen 39 procent in 2007/08. De koolzaadafzet stabiliseerde zich, maar de suikerbietenzaadafzet liep in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar bij KWS terug met 1,5 miljoen euro naar 4,8 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.