Home

Achtergrond 164 x bekeken

KNRM reddingboten door ijsgang uit de vaart

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft woensdag een tiental reddingboten uit de vaart genomen. In de havens van Schiermonnikoog, Ameland, Stellendam, Hindelopen, Dordrecht en de westelijke kant van het IJsselmeer liggen de vaartuigen voorlopig vast in het ijs.

"In geval van nood kunnen naast helikopters ook reddingboten uit andere havens uitvaren die bestand zijn tegen het ijs'', aldus Janneke Stokroos van de KNRM woensdag.

Volgens Stokroos zijn de reddingvaartuigen in principe prima bestand tegen het ijs. ,,Bij sommige schepen maken wij gebruik van zogenaamde jetmotoren. Deze hebben koeling nodig en bij te veel ijsgang is dit niet mogelijk.'' Bij aanhoudende vorst verwacht de KNRM dat er meerdere havens hun reddingboten uitmelden. "Gelukkig is het door de weersomstandigheden niet erg druk op het water'', aldus Stokroos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.