Home

Achtergrond 54 reacties

Justitie krijgt geen grip op dierenactivisten

Het lukt politie en justitie tot nu toe niet een voet tussen de deur te krijgen in kringen van gewelddadige dierenactivisten. Volgens een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie is deze wereld heel erg gesloten.

Er is wel veel aandacht van de opsporingsdiensten voor dierenrechtenactivisten, maar die heeft de afgelopen vier jaar nog niet tot rechtszaken geleid. "De harde praktijk laat een gesloten wereld zien waar politie en justitie moeilijk toegang toe krijgen'', aldus de zegsman. Het gaat om activisten die bijvoorbeeld auto's in brand steken van werknemers van bedrijven die proefdieren gebruiken en hen thuis lastigvallen en bedreigen.

De activisten laten geen buitenstaanders toe en bespreken hun zaken niet over de telefoon, waardoor aftappen van telefoons door de politie niks oplevert. "Vaak gaat het bij dierenrechtenactivisten om cellen die van elkaar niet weten wat ze doen'', zegt de OM-woordvoerder.

Hoeveel gewelddadige incidenten zich de afgelopen jaren hebben voorgedaan, is niet bekend. Sinds 2004 is deze vorm van activisme een van de belangrijkste thema's voor het OM. In april zei minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie nog dat hij zou bekijken of de strafmaat voor radicale activisten opgeschroefd kan worden.

Een bekend voorbeeld van geweld door dierenactivisten in Nederland is Science Link in Venray. De aanleg van dit biotechnologische bedrijventerrein werd gestaakt na acties en intimidaties. Activisten bekladden woningen van personen die bij de aanleg betrokken waren en leverden een rouwkrans af. Dit omdat op Science Link volgens de voorvechters van dierenrechten gewerkt zou worden met proefdieren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  de dierenactivisten lopen vandaag gewoon op straat in zaandam in een demonstratie ,de politie kijkt gewoon de andere kant op,wat is dan de waarde van bovenstaande titel

 • no-profile-image

  gert

  ze waren vorig jaar nog op een camping in appelscha,toen hadden ze die groep kunnen identificeren

 • no-profile-image

  ()

  Op de man spelen, op een internet topic.
  Dat is niet dom ????????
  hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!
  Even on-topic blijven. activisten (in de hele wereld) hebben nog nooit iets voor elkaar gekregen wat ze wilden. Met geweld iets oplossen, is voor domme mensen. Met tijd en geduld los je veel meer op. Niemand kan de wereld in zijn eentje veranderen. En zoveel mensen, zoveel wensen!

 • no-profile-image

  eet meer

  Als de overheid er geen vinger achter kan krijgen dat speel ik wel voor eigen rechter. Als zo'n terrorist op mijn erf komt zonder mijn toestemming, weet ik zeker dat er er nooit meer af komt. Oja meneer vd heuvel, ook volgend jaar verhuur ik MIJN grond weer aan de natuurbeheerders en volgend jaar hoeven ze van mij zelfs helemaal niet te betalen en dat hebben ze te danken aan jou idiote uitspraken. Ik weet zeker, namens de natuurbeheerders, hartelijk dank vd heuvel !

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  Ik dacht dat het over dierenactivisten ging. Voor de mening over jagers, graag op een ander topic !!!!!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Jouw gelijk blijkt zelfs uit het artikel blackfire. Als men weet dat ze zaken niet over de telefoon bespreken, dan weten ze dus ook wie het zijn. Dan is het een kleinigheid te schaduwen. Maar men doet er niks mee en gebruikt dit artikel als slap excuus. Het zal wel een "Joran van der Sloot" gehalte hebben. Maar als op enig moment een nertsenhouder zo'n activist als wanhoopsdaad de kop uittrekt dan moet je eens opletten. Ineens weet men alles, en komt er een huil en tranenverhaal over de moeilijke jeugd van zo'n achterbakse crimineel.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Hertog,

  Als je iemand op zijn wijsheid wil wijzen, schrijf dan zelf eens zonder schrijffouten!
  En nu mogen de boeren wel van jou blijven, tjonge... je veranderdt?

 • no-profile-image

  vd Heuvel

  Beste melkveehouder.
  Beheersjacht is alleen van toepassing, indien al het mogelijke is gedaan om, zonder schieten, het probleem op te lossen. u kunt met uw jager de duidelijke afspraak te maken dan pas met geweer te jagen indien dit noodzakelijk is vanwege ontstane schade. de jager hoeft anders nooit te schieten, cq op "beheersjacht" te gaan. De praktijk is echter dat jagers zogenaamd "goed" werk doen buiten het jachtseizoen en ze dit handelen rechtvaardigen door op een gegeven moment het geweer te pakken en de door hen verzorgde dieren zonder noodzaak doden. Ontoelaatbaar is dat. In Nederland is jacht totaal overbodig en de ontstane problemen met de wilde zwijnen is gewoon ontstaan door jagers zelf. Stop het bijvoeren en de worpen worden met 75% ingeboet. Ook de problemen met zwijnen in de Peel is werk van jagers. Zij zijn de Peel als jachtterrein kwijtgeraakt en hebben er nu wilde zijnen losgelaten om zo schade te laten ontstaan en nu moet er plotseling gejaagd worden op de dieren die ze zelf hebben losgelaten. Ontoelaatbaar. De maatschappij en de politiek dienen hier medogenloos in te grijpen. Om een lang verhaal kort te houden: verpacht geen jacht voor gebruik met het geweer, doch als onderhoud voor de natuur. Mijn familie veracht mijn gedachten, maar schaamt zich innerlijk voor hun natuur nisdadige daden. En niet alleen mijn familie, het zijn alle 33000 jagers in Nederland, die lak hebben aan ecologische processen. NIET MEER VERPACHTEN. Het moet nu duidelijk zijn. Het imago van de agarier zal nog nooit zo stijgen.

 • no-profile-image

  Frank

  Mensen horen netjes met elkaar om te gaan. Mensen horen ook netjes met hun dieren om te gaan. De meeste boeren doen dit zeer netjes! Het is hun broodwinning, dit is zeker de stok achter de deur om het goed te doen. Maar ze zijn deskundig en hebben er zeer veel voor over dat het met hun dieren goed gaat. Bij de dieren in het wild is het kommer en kwel. En zeker als de beheersing van het aantal niet in de hand gehouden wordt! Zo goed het de dieren op de boerderijen hebben, kunnen heel veel mensen op de wereld het met heel veel minder doen. Een op merking van een loodgieter uit Arnhem in 1969 die gasverwarmingskappen kwam aanleggen voor de kleine biggen bij de zeugen in de kraamstal. Ik wou dat de oudere mensen bij ons in de stad zulke luxe voorziening hadden. Daarom is het ook bedroevend dat zulke actievisten zo terroristisch te keer gaan. Je moet toch helemaal crimineel zijn om zo te keer te gaan tegen mensen die net de dieren goed verzorgen. Ze weten waarschijnlijk totaal niet wat goed en slecht is. Als iets niet goed is pak je op een normale manier aan. Deze mensen hadden allang aangepakt moeten worden! Er zijn al vaak aangifte gedaan van bedreigingen, maar de politie deed er niets mee. Als je een beetje verstand hebt hou je zelf afstand van zulke figuren. Maar helaas veel meelopers en waarvan je het niet verwacht. Ze zeggen altijd, je moet in gesprek blijven! Maar dit geeft vaak van kwaad tot zeer erg, beter is om er hard tegen op te treden voordat het verschrikkelijk uit de hand loopt. Als er goed tegen opgetreden wordt haken de meelopers vaak als eerste af. Daarmee hol je misdaad organisaties uit!

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Je kunt voor of tegen de jacht zijn, voor beide is wat te zeggen. De werkelijke reden om te jagen is wat genuanceerder dan wat hier gemiddeld wordt aangegeven. Als je enkel voor of tegen bent kom je er op de manier waarop hier gediscuteerd wordt er niet uit. Wikipedia mag dan wel niet heilig zijn maar er staat toch zeer nuttige informatie voor zowel voor- als tegenstanders. Feit blijft dat we in het kleine Nederland niet zonder een vorm van jacht kunnen simpelweg omdat van een groot aantal dieren geen natuurlijke vijand meer is. Jacht voorkomt dan ongebreidelde voortplanting met alle gevolgen van dien (ziektes etc.), of je dat nou leuk vindt of niet. Nederland is gewoon te klein voor vrije natuur. Ze hebben dat volgens mij al eens geprobeerd met paarden, met als gevolg dat deze beesten na verloop van tijd gewoon liepen te verhongeren omdat er geen voedsel meer was. Onze natuur is veelal gemaakt en dan moet je beheersen en jammer genoeg voor sommigen hoort jacht daar ook bij.

 • no-profile-image

  vd Heuvel

  Beste Ryan Molendijk, dank voor uw reactie. Jammer. maar uw betoog is niet gestoeld op wetenschap. ik heb de jacht jaren bestudeerd. Ken zelfs een jager die 18 jaar een jacht had gepacht, zonder er ooit te jagen. puur uit onderzoek. Er is in 18 jaar geen een natuurongeluk gebeurd. Sterker nog, de diversiteit aan diersoorten stak positief af bij gejaagde terreinen. dast is nog maar 1 argument om niet meer te verpachten. De andere, maatschappelijke reden , is dat 95% van de bevolking geen jachtgeweer meer duldt in de natuur. Terecht, het heeft geen zin om 's morgens fazanten en konijnen uit te zetten om ze 's middags onder het genot van drank voor de lol dood te schieten. In het deurnese zitten duizenden fazanten in rennen, die worden losgelaten en doodgeschoten, puur voor het vermaak. dat is alleen nog maar deurne. ook hebben de heren wilde zwijnen losgelaten om de Peel als jachtterrein tergu te krijgen. in de jacht zit een enorme illegaliteit. Door te verpachten, werken agrariers mee aan deze illegaliteit en zinloze moordpartijen op fazanten, die nauwelijks kunnen vliegen. Alles keer zich tegen deze boeren, want als zij niet verpachten, nemen ze de speeltuin van de jager af. en zo hoort het. Jacht in Nederland is onnodig, crimineel en totaal uit de tijd van maatschappelijke natuurbeleving. De KNJV houdt via dure industieelen de gang op orde. Deze KNJV is echer een club die zo rot is als een mispel. ze is echter verweven, net als het CDA, in tal van organisaties en houdt zo de kop boven waqter. We moeten dit maatschappelijk niet meer pikken en jagers ernstig gaan lastig vallen als zij zich schuldig maken aan het zinloos doden van dieren, puur voor de lol. Laat daar die dierenactivisten maar eens over denken. Tot zover mijn betoog. Einde discussie. LEVE EEN JACHTVRIJ NEDERLAND.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste v/d Heuvel. Gerda Verburg woont samen met een vrouw. Nu je aangeeft dat "de man van Verburg nu ook zo hoognodig met een moordwapen moet rondlopen", zegt dit toch wel iets over het waarheidsgehalte van je verhaal.
  Misschien vervelend te zeggen, maar het geeft wel aan hoe stemmingmakerij ontstaat.

 • no-profile-image

  Patrick

  Je hebt jagers en jagers.
  Je hebt echte jagers die geen dieren schieten als het niet nodig is, en meer een totaal plaatje van natuurbeleid in acht houden en ook een klein beetje beheersing in acht houden.
  En je hebt mensen die zich jager noemen, die alles uit de kast halen om een reden te vinden om te schieten. Geen beheersing kennen met een geweer in de hand en gewoon meelopers zijn, zij zijn het die tellingen uit de duim zuigen voor eigenbelang voor een geweitje boven de schouw.
  En met misplaatste trots zeggen hoe geweldig ze wel niet zijn om een weerloos dier zomaar te schieten voor eigen genot en puur egoistisch eigen belang.
  Extra pluim voor de echte jagers want ze zijn zwaar in de minderhied.

 • no-profile-image

  vd Heuvel

  Beste melkveehouder. Als agarier weet je dat je veel met het milieu en natuur bezig bent. Dat is een echt item. Boeren hoeven echt niet alles te pikken en zker niet van activisten, maar laten zien dat je milieu en vooral natuurvriendelijk bezg bent is in deze tijd een MUST. Uit onderzoek is diverse malen gebleken dat 95% van de bevolking tegen jacht is. jacht, die plaats vindt op Uw gronden. En het is pure plezierjacht, beheersjacht bestaat niet. dat is een verzonnen term, door de dure jagers, die voor de lol duizeneden euo"s neertellen om te kunnen knallen op in het wild levende dieren. Indien agrariers nu eens beginnen deze schandalige praktijken onmogelijk te maken, door geen gronden meer te verpachten, zul je zien hoe het imago van de agrarier stijgt. Nu wordt u mede verantwoordelijk gehouden voor deze niet te toloreren praktijken. Velen uit mijn directe familie menen ook constant met een geweer te moeten rondlopen, volstrekte idioten zijn het, aanhangers van het CDA waar de C allang staat voor Corrupt. Dus agrariers laat je zien door deze geste te maken en je scoort op een niet te volgen wijze. Voor mijn directe familie zou ik willen zeggen: stop met dat dom uitzetten van fazanten en konijnen om ze dezelfde dag nog dood te schieten, pak een verrekijker en geniet van de agararier die zijn land bewerkt.

 • no-profile-image

  freek

  Het is jammer dat 95 % v/d bevolking niet weet dat de jagers mij helpen met weidevogelbescherming en het opruimen van zwerfvuil. Ik moet het nog meemaken dat zgn dierenvrienden dat ook komen doen. Hier zie je ze in ieder geval niet. Men zegt wel gemakkelijk tegen de jacht te zijn, maar volgens mij komen deze mensen de stad nauwelijks uit en weet men amper het verschil tussen haas of konijn of wulp en tureluur.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste v/d Heuvel. Om het kort te houden; ik verpacht mijn land (gratis) voor natuurbeheer. Gebruik van het geweer hoort hier bij. Net zo goed als dat de politie op straat rondloopt voor ordehandhaving, en hiervoor de wapenstok en revolver achter de hand heeft. En ook die worden gebruikt, nog vaak te weinig zelfs.......ook doordat de ordediensten verantwoording moeten afleggen aan mensen die zich fysiek nooit met ordehandhaving hebben bezig gehouden. Kern van het verhaal; goede beslissingen kunnen alleen genomen worden door mensen die op de hoogte zijn van alle feiten en omstandigheden. En hier horen beheersjagers zeker toe.

 • no-profile-image

  EET MEER

  Dus eigenlijk moeten de boeren dan ook de put in, jantje ?? Geef nou eens antwoord op de veel gestelde vraag aan jou. WIE ZORGT ER VOOR HET ETEN EN WIE MOET DAT DAN DOEN ?????????????

 • no-profile-image

  vd Heuvel

  Heren agrariers, lees mijn berichtje van 6 december 17.23 nog maar eens goed. Als jullie daar in 2009 nu ens mee beginnen, dwing je gigantisch respect af bij 95% van de bevolking.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  v/d Heuvel, je bent erg kortzichtig en gemakzuchtig in je denken. Het schijnt mode te worden maatschappelijke wensen en problemen als takenpakket bij de boer neer te leggen. Enkele voorbeelden;
  De boer moet biologisch telen zodat de consument wel biologisch moet gaat eten. De boer moet de jager laten verdwijnen door geen grond meer te verpachten. De boer moet stoppen met veehouderij zodat de consument gedwongen veganist gaat worden. De boer moet natuurbeheer doen zodat de het toerisme floreert.
  Beste van de Heuvel, dit is de omgedraaide wereld. En als je de gewelddadige acties durft goed te keuren is er iets goed mis met je mentaliteit.
  Of wil je zeggen dat alles wat discutabel is met geweld gestopt moet worden? Dan staan we aan de vooravond van een burgeroorlog.

 • no-profile-image

  farmer

  Dus de reacties van vd heuvel en hijgend hert

 • no-profile-image

  freek

  Er zijn zat voorbeelden van dierenactivisten die veel te ver gaan zo als het bedreigen van kinderen van medewerkers van proefdierencentra en zelfs het opgraven van een overleden familielid wordt in engeland al niet meer geschuwd. Ik zou in zo'n geval er een paar valse honden op deze figuren afsturen. Misschien dat men dan wat anders over dierenliefde gaat denken. Maar hoe dan ook, wat nou als hun kinderen zouden worden bedreigd en als hun huis in brand word gestoken? Gelukkig hebben ze de publieke opinie tegen met deze geweldadige akties.

 • no-profile-image

  Jet

  Wanneer gaan die dierenactivisten eens brand stichten bij iemand die hondengevechten organiseert ??
  Doen ze niet want daar zijn ze te laf voor.
  Ook sex met dieren hoor ik ze niet over. Of vinden ze dat zelf lekker ????Ga toch heen, met die opmerking over jagers. Noem 1 land in de wereld waar er geen jagers zijn ? O ja, ik ben zelf geen jager.

 • no-profile-image

  down under

  Willem ben jij je vitaminepilletjes vergeten in te nemen? Een verkeerde vitaminebalans beïnvloed nl denkvermogen/belevingswereld wat in jouw geval overduidelijk is.

 • no-profile-image

  pfffffffffffff

  Boer heeft gelijk. In Nederland zijn er de meeste regels wat dierenhouden betreft.
  Wat hebben dierenactivisten te zeggen over "dierenleed" in de rest van de wereld ???????????????

 • no-profile-image

  gert

  ze zitten wel bij een bepaalde politieke groepering

 • no-profile-image

  Jeroen

  En het zijn over het algemene alleen vrouwen die er voor zijn en gebruiken ze ook nog woorden als dierenleed etc, ze hebben het nog nooit van dichtbij gezien!
  Nee. een huis van een nerstenfokker in fik steken terwijl ze kinderen in dat huis slapen, dat is geen leed! Gelukkig nog altijd goed afgelopen, maar als het eens misgaat hoop ik toch echt dat de ogen van sommige mensen toch open gaan en ze het lijden van zulke mensen aantrekt.
  Discussie is er niet mogelijk en daarom moeten en zullen ze hun gelijk moeten halen via bedrijging,vernieling.
  We hebben ze eens bij mij vriend op het.
  Was verleden week bij,rtl 5 wie is de chef. zo vrouwtje die alles had afgeschaft, nu heb ik ook wel door dat je met zulke mensen niet in discussie kan gaan....pffffffffffffff

 • no-profile-image

  hijgend hert

  Eigenlijk moet iedereen die zo dom lult als (flapdrol) uit buitenland zijn bek houden.
  Flapdrolleke buitenland lult stom, denkt krom en is dom dom dom.

 • no-profile-image

  varkenshaas

  WIE MOET ER VOOR VOEDSEL ZORGEN ??? Kun je niet lezen of snap je er weer niets van ???

 • no-profile-image

  Anne

  Wat een dom opgeklopt verhaal is dit. Dierenactivisten worden vergeleken met terroristen! Staan hun dreigingen en mogelijk vernielingen voor het goede doel in verhouding tot de grote schade, dreigingen, vernielingen, schimpen, kwetsen en zelfs een keer moord door voetbalsupporters uit machodrift? Is de AIVD met die club sufferds bezig? Het is de zoveelste hetze van de overheid om mensen kopschuw te maken voor dierenvrienden om protesten tegen magastallen, bioindustrie, dierproeven en misschien ook gentech tegen te gaan. Een grote poppekast vanuit de overheid om hun mensonterend (ontbrekend)beleid ten behoeve van dierenrechten te maskeren. Het gaat bergafwaarts met hun heil en dan lees je zoiets...treurig.

 • no-profile-image

  biefstuk

  Dat bedoel ik nou. Weer geen antwoord op de vraag, altijd er maar omheen draaien en geen antwoord hebben. WIE MOET ER VOOR VOEDSEL ZORGEN ???DAT WAS MIJN VRAAG !!! Beetje opscheppen over dat jagers dood moeten, nou ja puur het feit dat jij dat van jou medemens vindt geeft wel aan dat je niet bij je volle verstand bent, maar dat wisten al natuurlijk. En ja ook volgend jaar verhuur ik mijn landerijen weer aan de natuurbeheerders en volgend jaar gaat dat voor niets. En nee sukkeltje, de mens is geen carnivoor, dat zijn omnivoren. Het lijkt wel dat je bij elke internetvervuiling van jou hier dommer wordt.....

 • no-profile-image

  Anneke Janssens

  Down Under en vegetarisch groenland voelen zich overduidelijk aangesproken door de terechte reactie van Willem.
  Ik geef je groot gelijk Willem. Ik weet niet of jij zelf een dierenbevrijder bent, maar mijn steun heb je !
  Ben zelf al jaren geleden gestopt met vlees eten, want ik wil niet medeplichtig zijn aan zoveel dierenleed. Mensen die nog heel veel stappen verder gaan, daar heb ik diep respect voor.

 • no-profile-image

  hertog jan

  Ha die steeds meer vlees, die loslopende carnivoor. Nou ik wil best antwoorden op jouw stupiditeiten. (Ik neenm aan dat jij weet wat dat betekent) Ik vind op de 1e plaats dat er geen plaats is voor dieren activisten, je blijft met je klauwen van andermans bezittingen af. ten 2e vind ik dat er ook geen plaats is voor jagers, daar zij zich schuldig maken aan ernstige dierenmishandeling. Geen jager uitgezonderd. Geen mens heeft het recht andere wezens voor de lol te executeren dan wel ernsytig te verminken. Dat is mijn antwoord. ik ben nog steeds blij met elke dode jager en het feit dat er alleen al in Frankrijk 300 zijn gesneuveld, doet mij zeer deugd. Ik akn daarin mijn mening niet veranderen. en boeren helpen mee aan het dierenleed, veroorzaakt door jagers, door hun grond aan deze beroepscriminelen te verpachten. vd heuvel uit Deurne heeft helemaal gelijk. Poets je eigen imago maar eens op en verpacht niets meer of verpacht onder de restrictie dat alleen bij aantoonbare ernstige schade gejaagd mag worden. We zullen eens zien wat er dan nog overblijft van die zgn beheers jagers. het is geen wildbeheer, nee het is beheer door loslopende WILDEN.

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Beste vd Heuvel, zoals u het omschrijft ben ik inderdaad tegen en moet u dan ook volkomen gelijk geven. Echter dieren zonder natuurlijke vijand op een relatief kleine oppervlakte geeft vroeg of laat problemen, daar is geen wetenschap voor nodig (zie bijvoorbeeld de konijnenplaag in Australië)

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste v/d Heuvel. Over enkele punten zijn we het kennelijk al eens. Eén punt blijft voor mij dan over, nl dat geen beheersjacht zou bestaan en alleen maar plezierjacht.
  Ook op mijn percelen loopt een jager rond waarvan ik met recht kan zeggen dat hij beheersjager is en niet louter plezierjager, waarmee ik t.a.v. de jachtmethode goede afspraken heb, bv. absoluut geen drijfjacht op straffe van intrekken jacht. Natuurlijk moet je plezier beleven aan de jacht anders doe je het niet. Maar de definitie jacht bestaat uit vele facetten waaronder natuurlijk het schieten, maar zeer zeker ook natuurbeheer. En over de noodzaak kan ik ook vrij kort zijn; als je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding uit het schadefonds, bv. voor wilde zwijnen, ben je verplicht een jager beheersjacht te laten uitvoeren.
  Kijk, en dan komen we op een gevoelig punt; van de ene kant wil men in Nederland alle denkbare diersoorten in de vrije natuur tegenkomen, terwijl anderzijds de ogen gesloten wordt voor de schade die sectoren hierdoor oplopen. En als je dan (verplicht) schadebeperkend moet opereren dan valt, althans volgens jou, de halve samenleving over je heen. Alleen al het feit dat ikzelf geen geweer ter hand neem, terwijl ik hier de mogelijkheid voor heb, en toch een jager toelaat zegt genoeg over hoe ik tegen de jacht aankijk. En ter verduidelijking, mijn jager mag gratis jagen omdat het ook de man is die in het voorjaar de kievitsnesten verlegt, de hazen en konijnen veilig naar de kant brengt als ik aan het maaien ben en ik kan blijven genieten van het koppel reëen die blijven grazen als ik door de weilanden loop. En het is ook de man die de overgebleven maiskolven van de percelen raapt, en in de winterperiode zorgt voor bijvoedering als de jacht gesloten is. En ter afsluiting; natuurlijk zit er kaf onder het koren, maar alle jagers op één hoop vegen is veel te kort door de bocht en doet afbreuk aan de beheersjagers.

 • no-profile-image

  Jeroen

  VD Heuvel,

  Dat soort dierenterroristen bedoelt met niet!
  Het zijn van die lui,die jou bedrijf kapot willen maken, omdat je in hun ogen niet goed met dieren omgaat.
  Nersten,varkens,legkippen.
  En dit gaat veelal met geweld of vernieling. De strafmaat daar in tegen is te laag.
  Kan het nieuwsbericht niet terug vinden, maar daar werd de loods,die dicht bij de woning van een jager(die in opdracht van de overheid) in fik gestoken,terwijl zijn kinderen in huis lagen te slapen.

  Consumeten,waar U ook ondervalt zijn in de winkel al lang weer vergeten,hoe het vlees geproduceerd is. Met kijkt naar de prijs en eenmaal de winkel uit,zijn het weer burgers, die zich zogenaamd druk over zulke dingen maken!

 • no-profile-image

  Vegetarisch

  Ik hoop dat jij lekker van je krop sla geniet dan genieten wij wel lekker van een overheerlijk biefstukje of een kippepoot. mmmmmmmmmmm
  EET SMAKELIJK Willem

 • no-profile-image

  Piet Wisse

  Hoe erg je alles ook vind, terrorisme mag niet. Als je een mens belangrijker vindt dan een dier, mag je niet medemensen laten lijden, om eventueel lijden van dieren te verzachten. Als je dieren belangrijker vindt dan, of even belangrijk als mensen, geldt dit natuurlijk niet. Maar dan mag je deze terroristen als ongedierte behandelen.

 • no-profile-image

  weg met

  Spaar een varken. Eet een vegetarier

 • no-profile-image

  ()

  Eigenlijk moet iedereen die voedsel eet dat gekocht is, gewoon zijn bek dichthouden. Wie kan er hier een maand overleven zonder zijn eten te kopen ???

 • no-profile-image

  Willem

  Het wordt tijd dat de ECHTE criminelen eens worden aangepakt door wetten: de bio-industrie-houders, de jagers, de slachters, de veetransporteurs, de proefdierlaboranten en alle andere dierenbeulen.
  Willen wij in een beschaving leven? Laten wij dan eerst deze enorme misstanden eens aanpakken. En een ieder die het met mij eens is, maar wel tegelijkertijd vlees eet, en andere dierlijke producten gebruikt, moet maar eens heel goed bij zichzelf te rade gaan.
  Ooit werd de slavernij afgeschaft. het wordt hoog tijd dat de slaven van deze tijd, de dieren, ook bevrijd worden.

 • no-profile-image

  achja

  Maar noem eens 1 land op waar er geen jagers actief zijn. Er zijn (gelukkig) meer landen waar geen dierenactivisten actief zijn.
  LEES: gezond verstand, en normaal omgaan wat groeit en leeft

 • no-profile-image

  down under

  Hé jantje, je moet wel een eenzaam mens zijn! Boeren weg, jagers weg, dierenactivist weg. Wie moeten er nog meer weg? Straks blijf je alleen over en op wie moet je dan nog kankeren?

 • no-profile-image

  hijgend hert

  Het lukt justitie en politie nog steeds niet om nertsen
  exploitanten en jagers(lustmoordenaars), kortom de extreme dierenbeulen aan te pakken.
  Tot zo lang dierenvrienden ,
  extreem of niet, wees er van overtuigt dat ik van jullie nobel streven geniet.

 • no-profile-image

  hertog jan

  Ik zie geen verschil tussen een dierenactivist en een jager. Allebei de put in. Weg ermee. Uitgangspunt: je blijft alle twee met je fikken en zeker met een geweer van andere wezens en bezittingen af. Weg met die 2 groeperingen.

 • no-profile-image

  jammer

  Dierenliefhebbers, vegetariers en dierenactivisten. Ze denken stuk voor stuk dat ze goddelijk zijn, en verheven boven mensen die niet hetzelfde over dit onderwerp denken. Ze wantrouwen iedereen, en hebben geen greintje plezier in hun leven. Beetje jammer dat je ze niet voor de leeuwen of krokodillen mag gooien. Nut voor de werkende maatschapij hebben ze niet.

 • no-profile-image

  vd Heuvel

  Inderdaad melkveehouder, die vrouw bedoel ik ook, maar die ziet er helemaal niet uit als vrouw, vandaar dat ik "haar" vermande.
  Aan Jan: het ging idd over dierenactivisten, daarbij werd gehaald dat er geen verschil is tussen jagers en geweldaduge dierenactivisten, eerlijk vind ik jagers VEEL erger. Vandaar is het terecht ook over die jagers gaan. Ik gaf aan dat dit kan stoppen door niet meer te verpachten. Daar blijf ik bij. Maar...............als boeren vinden dat ze als natuur- en dieronvriendelijk door het leven moeten blijven gaan, nou verpacht dan gewoon. je zet jezelf te kijk. Je hoort als boer zo bij de groepering jager en dierenactivist. Gebruik dus je verstand. In Deurne is al menige boer die niet meer verpacht en gelukkig worden het er elk jaar meer.

 • no-profile-image

  rtjoonk@hotmail.com

  ok, willem en anneke, laten we het zo doen. koop alle boeren uit, alle dieren laat je gewoon loslopen.
  maak van heel Nederland een groot park.
  maar dan??
  wat moeten de mensen in de stad eten??
  allemaal een krop sla en een handje vol soja of iets dergelijks.
  economie??? wat is de grondlegger van de economie?? landbouw! Iedereen spreekt het tegen, allemaal subsidie, maar kijk het eens van de andere kant, door die "subsidie" kunnen vele mensen spotgoedkoop eten kopen en kunnen ze ook nog 3 keer per jaar op vakantie. als je in Nederland een sector wegpest, dan word het gewoon 1000 kilometer gewoon weer opgebouwd en dan weet je helemaal niet meer hoe het gesteld is met dierwelzijn. dan is het een 'ver van mijn bed show" in Nederland zijn de welzijn eisen de hoogst van Europa!!
  dus word eens wakker, hier in Nederland ist zo slecht nog niet.

 • no-profile-image

  Hertog Jan

  Eet geen kalkoen, maar.......JAGER. lekker, het liefst gestoofd.

 • no-profile-image

  vd heuvel

  De discussie ontaardt. Door hertog en door de boeren zelf. Geen respect, wederzijds. Voor dieren activisten is geen plaats. dat was de stelling. Daar haalde ik bij dat boeren hun gronden niet moeten verpachten aan jagers. Ook die stelling blijft. Er is geen verschil tussen dierenactivisten en jagers. Jagers BLIJVEN GWETENLOOS OMGAAN met in het wild levende dieren, die op boerengronden leven en daar zorgen voor een eco-systeem. Agrariers, nogmaals: stop met dat verpachten. Blijf niet achterlopen in maatschappelijke ontwikkelingen. Je hebt nu eenmaal een verantwoordelijk beroep, waar ieder kan zien wat er zich afspeelt. Die hertog jan kan zich niet verwoorden, maar zijn uieindelijke gedachten zullen in de toekomst zichtbaar worden. U, als agrarier moet hierop antciperen. En hier niet komen blaffen met ontoelaatbare termen. Dan verlaagt u zich tot zijn niveau. Dus: maak Uw gronden jachtvrij, doe niet mee aan het zinloos doden van dieren door een groepering die in de natuur ABSOLUUT niet meer thuishoort. Als er aantoonbare schade is, is het te beoordelen hoe die op te lossen en hoe die betaald wordt. De boer mag in ieder geval geen schade ondervinden. De totale wildschade in Ned. bedraagt nog geen euro pp per jaar. Daar hebben mensen veel meer voor over, indien het geknal en het verminken van dieren stopt. Ook de politiek volgt die gedachtengang, helaas niet het CDA, ja de man van Verburg moet ook zo hoognodig met een moordwapen rondlopen, daarin moet hij zijn bevrediging vinden, want zij is nooit thuis!! En... de C van CDA staat voor Corrupt, maar dat wist u al.

 • no-profile-image

  vd Heuvel

  Zolang boeren hun gronden blijven verpachten aan lustmoordenaars, die zichzelf jager noemen, zolang blijven boeren DIRECT verantwoordelijk voor zoveel zinloos dierenleed. Durven boeren te beweren natuur- en diervriendelijk te zijn??? Stop dan onmiddellijk met het verpachten van grond aan dit stel loslopende idioten. Vorige week werden ze terecht nog weggejaagd door een groep toeschouwers. Ik vond het geweldig om die jagers, met hun slap pikkie, te zien afdruipen. Er kan niet hard genoeg tegen jagers worden geageerd.

 • no-profile-image

  HJan

  ja biefstuk raw, het is nu duidelijk, je bent echt aan het rotten

 • no-profile-image

  pfffffffffff

  partij van de dieren en dierenactivisten ?
  Wat moet je ermee in een land waar niemand meer weet hoe je 3 dagen in de natuur moet overleven ?
  Jeweetwel, zelf je voedsel vinden ???

 • no-profile-image

  black fire

  Ik geloof van deze berichtgeving helemaal niets, politie en justitie zijn wel degelijk in staat om te infiltreren in deze verdoemde leeghoofden.Het is wel degelijk mogelijk qua techniek iedereen die men wil op afstand te infiltreren zonder dat men het merkt.

 • no-profile-image

  eet nog

  Nou jantje, waar blijf je met je antwoord?? Anders heb je de bek ook zo los hangen. Je zal het ook wel niet weten.......sulletje

Laad alle reacties (50)

Of registreer je om te kunnen reageren.