Home

Achtergrond

Jongeren vinden Wouter Bos beste politicus

Wouter Bos is volgens jongeren van 12 tot 24 jaar de beste politicus van 2008.

PVV-leider Geert Wilders en D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold volgen respectievelijk op nummer twee en drie. Dat blijkt uit een onderzoek van TOP-X, het jongerenpanel van EénVandaag, waar 1600 jongeren aan meewerkten. Het programma besteedt zaterdag aandacht aan het onderzoek.

De jongeren roemen de minister van Financiën vanwege zijn goede optreden tijdens de kredietcrisis. De jongeren omschrijven hem als rustig, charismatisch en daadkrachtig.

De partijleider van de PvdA is vereerd, maar relativeert zijn overwinning. "Het is ontzettend leuk dat het gebeurt, maar als over drie maanden of zes maanden Nederland heel grote problemen heeft, dan ben ik de eerste op wie mensen beginnen te schieten'', aldus Bos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.