Home

Achtergrond 290 x bekeken 8 reacties

John Deere krijgt megakrediet van staat

Machinefabrikant Deere & Co krijgt twee miljard dollar krediet dankzij borgstelling door Amerikaanse overheid.

De Federal Deposit Insurance Corporation, onderdeel van de Amerikaanse overheid, staat garant voor het krediet van twee miljard dollar. Deere betaalt hierover minder dan drie procent rente. Dit bespaart het bedrijf tientallen miljoenen dollars in vergelijking met de gangbare leningen waarover meer dan vijf procent rente betaald moet worden.

John Deere gaat het kapitaal gebruiken om gunstige financieringen aan te bieden aan boeren die John Deere tractoren en machines aanschaffen. Volgens The Wall Street Journal wil de Amerikaanse overheid met deze stap proberen om de publieke bestedingen op peil te houden en zo de effecten van de financiële crisis te verminderen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rick

  is dit geen oneerlijke concurrentie??

 • no-profile-image

  kjj

  En toch blijven ze met de financiering duurder dan new holland

 • no-profile-image

  guus mulders

  hadden ze nooit moeten doen had we eindelijk een kans gehad om van die Amerikanen afgekomen moet de amerikaanse regering het weer verpesten

 • no-profile-image

  boer oet ambt delden

  Zo ,anders komen ze niet eens van de rommel af...... ze moeten dr niet te veel verkopen want anders gaat de olie prijs weer omhoog DIE suiperts !!!!

 • no-profile-image

  ferry

  Even goed lezen, mannekes, JD heeft zelf het krediet niet nodig, ze maken fantastische trekkers, het gaat er om de boeren aan goedkoop geld te helpen.
  De wereld wordt door deze actie van de Amerikaanse overheid, er nog mooier op, GROENER-GELER. Wat wil je nog meer? En ze zijn super-mooi-sterk en zuinig. "LANG LEVE JOHN DEERE" .

 • no-profile-image

  Guus Mulders

  Zonder deze oneerlijke financiele impuls krijgen ze de rommel dus echt niet verkocht !!!
  De stumpers.

 • no-profile-image

  viktor

  ferry ,ik weet niet of jd het krediet niet nodig heeft .
  toen mijn 6520 weer in panne lag en nog in de fabrieksgarantie zat werd er bij mij alleen maar het ijzerwerk vergoed en niet de werkuren die moest het boertje weer zelf ophoesten ,collega s werden ook opgeroepen om het bepaalde onderdeel te laten vervangen maar werd op het laatste moment afgezegt door jd ?
  ik heb bij de commonrailmotor die nooit lekker liep niet kunnen ontdekken dat hij zuinig is ook niet in het olieverbruik.
  ik heb m maar 3 jaar gehad en rij nu gelukkig zonder problemen wat anders ,maar elk merk zal wel eens een slecht exemplaar hebben,belangrijk is dan hoe het opgelost word

 • no-profile-image

  kubota

  Jappanners plegen harrakiri als ze gefaald hebben. Dat geeft mij een goed gevoel. Kubota is niets mis mee. En JD is ook niet meer wat het ooit eens was.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.