Home

Achtergrond

Japan luidt slechtste beursjaar ooit uit

De Nikkei-index van de beurs in Tokio is op de laatste, ingekorte handelsdag van 2008 hoger gesloten ten opzichte van de voorgaande dag. Over heel 2008 bedroeg het verlies echter 42,1 procent. Nooit eerder verloor de Nikkei over een heel jaar zoveel terrein.

De Nikkei eindigde vandaag na een halve handelssessie 112,39 punten (1,3 procent) hoger op 8859,56 punten. Daarmee sloot de hoofdgraadmeter de maand december af in de plus, de eerste maand met winst sinds mei. Exporterende bedrijven trokken de beurs omhoog, met dank aan een afzwakkende yen, die Japanse producten aantrekkelijker maakt voor buitenlandse consumenten.

Australische beleggers maken morgen de balans op van wat de geschiedenisboeken in zal gaan als het slechtste beursjaar ooit. ,,2008 was het jaar van de slang. Iedereen werd gebeten'', zei een handelaar in Sydney, vooruitlopend op de laatste, eveneens ingekorte handelsdag. De All Ordinaries sloot dinsdag met een winst van 1,1 procent op 3591,4 punten.

De Kospi-index in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul ging 0,6 procent vooruit tot 1124,47 punten. In Hongkong noteerde de Hang Seng in de middaghandel 0,1 procent lager.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.