Home

Achtergrond 1 reactie

Initiatief aankoop duurzame soja van start

Nevedi, Friesland Foods, Vion, Gebroeders van Beek Group en Storteboom Group zijn daadwerkelijk van start met hun initiatief duurzame soja.

De partijen hebben een programma opgezet voor de aankoop van soja die niet afkomstig is uit recent illegaal ontbost gebied in Zuid-Amerika.

Daarmee nemen ze een voorschot op de afspraken die worden gemaakt in de Round Table on Responsible Soy. De partijen willen uiteindelijk in 2011 een hoeveelheid van 150.000 ton importeren. De contracten en overeenkomsten voor de eerste leveringen van oogst 2009 zijn nu rond.

Voor het initiatief hebben de bedrijven een stichting opgericht. Ze roepen andere bedrijven en partijen op zich bij hun initiatief aan te sluiten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Natuur en Milieu

    Het programma voor duurzame soja van Friesland Foods en andere partijen is greenwashing. Het bevat niets nieuws en levert geen bijdrage aan het voorkomen van de kap van tropisch bos. Waarom kiezen de bedrijven niet gewoon voor Basel-soja? Van deze soja is iedereen het over eens dat het duurzaam is, en het is direct beschikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.