Home

Achtergrond

In januari lichte stookteelt aantonen

Tuinders die moeten aantonen dat ze met hun bedrijf voldoen aan de eisen voor een lichte stookteelt moeten in januari opletten.

Tuinders die in 2008 in energieschermen en/of een warmteopslagtank hebben geïnvesteerd en deze investering in gebruik hebben genomen, moeten eenmalig voor januari 2009 aantonen dat de gemiddelde minimum etmaaltemperatuur van de stooklijn in de maand januari lager dan 17 graden Celsius is. Indien SenterNovem hierom vraagt om te controleren of aan de eisen voor Energie Investeringsaftrek is voldaan, is het overleggen van een computeruitdraai waaruit deze instelling blijkt voldoende. Het gaat hierbij om een uitdraai uit de klimaatcomputer met daarop een grafiek of tabel van de ingestelde gemiddelde etmaaltemperatuur over de gehele maand januari.

In het geval van een groenfinanciering moeten tuinders gedurende de looptijd van de groenfinanciering elk jaar over de maand januari een lichte stookteelt aantonen, om de groenfinanciering en daarmee de rentekorting te behouden. Deze informatie moet bij de jaarlijkse controle door de certificerende instantie aanwezig zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.