Home

Achtergrond 207 x bekeken

Ierland trekt 10 miljard euro uit voor banken

De Ierse overheid heeft zondagavond een steunpakket voor de bankensector aangekondigd van 10 miljard euro.

Het geld moet de banken van voldoende kapitaal voorzien om de financiële crisis te doorstaan en de Ierse economie ondersteunen.

"Dit initiatief moet de geldstroom naar de economie stimuleren en de gevolgen van de financiële crisis voor bedrijven en particulieren beperken'', aldus het Ierse ministerie van Financiën. De overheid wil de banken van kapitaal voorzien door aandelen te kopen.

De Ierse economie verkeert in een recessie na meer dan tien jaar van sterke economische groei. De recessie houdt waarschijnlijk volgend jaar nog aan. Ierland was een van de eerste Europese landen die reageerde op de financiële crisis door begin oktober alle banktegoeden voor twee jaar te garanderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.