Home

Achtergrond 156 x bekeken

IMF verwacht economisch herstel vanaf eind 2009

Topman Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de wereldeconomie pas vanaf eind 2009 herstel zal laten zien.

Hij waarschuwde vandaag voor een wereldwijde recessie en in 2009 een "moeilijk jaar''.

"De wereldwijde vooruitzichten blijven achteruit gaan. De mogelijkheid van een wereldwijde recessie staat nu echt voor ons'', aldus de topman maandag. Volgens hem neemt de productie af in een tempo dat nog niet eerder is gezien.

Vorige maand voorspelde het IMF dat geavanceerde landen volgend jaar voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog gemiddeld een economische krimp zullen laten zien. Het instituut riep overheden op bestedingen te doen om de financiële crisis te bestrijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.