Home

Achtergrond

Holland Malt ziet voorlopig af van investeringsplan

De raad van commissarissen van Holland Malt heeft gisteravond besloten het investeringsplan aan te houden.

De mouterij heeft begin dit jaar een plan ontwikkeld om bijna 55 miljoen euro te investeren in uitbreiding van de productie. De raad van commissarissen vindt dat de situatie op de moutmarkt dat momenteel niet toelaat. Holland Malt is eigendom van coöperatie Agrifirm en bierbrouwer Bavaria.

De mouterij draait goed. Het resultaat na belastingen komt naar verwachting dit jaar op 5 miljoen euro. Maar de moutmarkt is veranderd, zegt Wim Luijkx, tot november directeur Akker- en Tuinbouw bij Agrifirm en nog steeds betrokken bij Holland Malt. "De groei van de bierconsumptie is kleiner dan gedacht. Daardoor is minder mout nodig. Bovendien stimuleerden de hoge prijzen van vorig jaar investeringen in de productie, waardoor meer mout beschikbaar komt."

Of registreer je om te kunnen reageren.