Home

Achtergrond

Hoger nettoloon in 2009 voor meeste werknemers

Hoewel vrijwel alle werknemers zich volgend jaar mogen verheugen op een hoger nettosalaris, boeken deeltijdwerkers met een laag loon nauwelijks vooruitgang.

Dat blijkt uit salarisberekeningen voor 2009 die automatiseerder Logica donderdag uitbracht. Bij een gelijkblijvend brutosalaris gaan de meeste werknemers er met ingang van 1 januari op vooruit. Volgens Logica wordt de door het Centraal Planbureau verwachte inflatie van 1,5 procent voor 2009 dan ook voldoende gecompenseerd.

Uitzondering op die ontwikkeling vormen de deeltijdwerkers met een brutoloon tot 1326,75 euro. Tenzij er sprake is van een verhoging die in een cao isvastgelegd, verandert er voor hen niet of nauwelijks iets op de salarisstrook.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.