Home

Achtergrond 181 x bekeken

Het is Mensenrechtendag

Woensdag is het zestig jaar geleden dat de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aannamen.

Nederland viert deze Mensenrechtendag met verscheidene activiteiten. Twee ’mensenrechtenprijzen’ worden woensdag uitgereikt. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) overhandigt de Mensenrechtentulp aan de Congolese Justine Masika Bihamba, voor haar inzet voor de rechten van de vrouw. De Clara-Wichmann penning gaat dit jaar naar oorlogsverslaggever Arnold Karskens.

De VARA zendt de show Vlammen voor de Vrede uit, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. De opnames waren dinsdag in het Amsterdamse theater Carré. Op het Right Now festival in Den Haag zijn muziekoptredens, lezingen en workshops als ’sexual pleasure is a human right’. Het festival wordt georganiseerd door vijf mensenrechtenorganisaties.

In het Vredespaleis in Den Haag zetten tien religieuze leiders hun handtekening onder de verklaring Faith in Human Rights, om zo hun geloof in de mensenrechten kracht bij te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.