Home

Achtergrond 1360 x bekeken laatste update:28 dec 2012

Herman Versteijlen

Belangrijkste Nederlandse ambtenaar bij directoraat-generaal agri in Brussel, het departement van EU-commissaris Dacian Ciolos.

Nu de onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) nog altijd in volle gang zijn, is de invloed van Versteijlen moeilijk te overschatten. Niet alleen omdat hij dicht op het vuur zit en Den Haag kan informeren over de denkrichting van Ciolos, maar vooral omdat zijn mening ertoe doet binnen de Commissie. Nog tot waarschijnlijk 2015.

Hij heeft een stevige vinger in de pap op het gebied marktbeheer en staat bekend als een uitgesproken voorstander van de voortzetting van het inkomenstoeslagensysteem. In een tijd dat steun aan boeren onder vuur ligt, is dat zeker niet zonder betekenis. Bovendien is Versteijlen altijd bereid zijn standpunt hierover in het openbaar te verdedigen, of dat nu op werkbezoek bij boeren of in een hoorzitting in de Tweede Kamer is.

Geboortejaar: 1949

Functies/b
• directeur agrarische markten DG Landbouw van de Europese Commissie

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.