Home

Achtergrond 3 reactieslaatste update:26 dec 2012

Henny Swinkels

Het gezicht van het VanDrie-concern. Zit op het vinkentouw om het belang van VanDrie en van de vleeskalversector in bredere zin te verdedigen. Is daar goed in, maar moet wel steeds meer tegen de stroom in roeien.

Swinkels is een figuur die je overal tegenkomt waar iets te netwerken en te beslissen valt over de kalverhouderij. Reist steeds meer buiten Europa om het kalfsvlees aan de man te brengen. Van Drie is dit jaar aan de slag gegaan om ook in de jong rosé-houderij een integratie op te zetten. Dat is ook keiharder noodzaak, want de marges op het blanke kalfsvlees worden door het dure voer steeds krapper. De kalfsvleessector moet hoognodig een nieuwe list bedenken om die marge veilig te stellen.  
Qua imago doet de Van Drie Groep het nog steeds heel prima. Het bedrijf sleepte bijvoorbeeld meteen een ster in de wacht voor het beter-leven keurmerk van de dierenbescherming. Nota bene voor het blanke kalfslvlees.  Door de overname van Alpuro is ook het merk Peter’s Farm in de wacht gesleept.
Swinkels inspanningen voor Van Drie en de sector werden in 2010 beloond met een koninklijke onderscheiding.

Geboortejaar: 1950

Functies
• Directeur corporatie affairs Van Drie Group
• Bestuurslid PVV
• Vice-voorzitter van de COV
• Bestuurslid SKV

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  James P. King

  ik heb Henny Swinkels vaak kunnen meemaken tijdens beurzen, conferenties, samen met ministers van landbouw en ook zonder.
  Zijn optreden, rustig zaakelijke maar ook vriendelijke manier om toch iedereen te woord te staan en het doel, de Nederlandse export niet uit het ook verliesend, is goud waard voor de agrarische sector en de NL exporterende industrie. Mijn complimenten!

 • no-profile-image

  kalf

  Hoog tijd voor de sector zich eens te organiseren en tegenwicht te vormen tegen zo´n grote speler die Brussel weet te vinden voor eigen gewin.

 • no-profile-image

  Groot en vrij

  Die man is zijn gewicht in goud waard. Niet alleen dankzij een goede prijs voor het vlees, maar ook de inzet voor premies en andere sectorzaken. Want wie heeft voor die mooie maatlat duurzame veehouderij gezorgd?

Of registreer je om te kunnen reageren.