Home

Achtergrond 10 reacties

Hennie Klok

Hennie Klok (1971) boert met haar man Gerard in Picture Butte, Canada.

Hennie emigreerde in Maart 1994 met haar ouders en 2 broers vanuit Ede (Gld.) naar Picture Butte in het zuiden van de Canadese provincie Alberta. Ze trouwde in 1994 met Gerard, een in Canada geboren zoon van Nederlandse ouders. Ze hebben 3 kinderen.
 
Gerard en Hennie zijn net bezig met omschakelen van een varkens- naar een melkgeitenhouderij. In september 2008 hebben ze bijna 200 geiten. De bedoeling is in maart 2009 te beginnen met melken.
Naast de geiten hebben ze een quarter section (160 acre, 64 ha) akkerbouw. Daarop telen ze luzerne en gerst.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henny van den Burg

  Beste Hetty

  Via een kennis kwam ik op deze site terecht. Ik ben Henny van den Burg en mijn bedrijf heet De Verrassingsmand. Ik maak en verkoop cadeaumanden voor alle gelegenheden/ Ik heb begrepen van meerdere Nederlanders die in het buitenland wonen of verblijven dat het vaak moeilijk is iets te sturen naar hun achterblijvers in Nederland voor bijv. een geboorte, huwelijk, verjaardag, zakenrelatie, feestdagen of zomaar. Hoge kosten, niet zeker dat het aankomt, enz. Ik heb inmiddels al heel wat Nederlanders die in het buitenland verblijven blij kunnen maken met mijn service. Ik zou graag een link of een banner met uw site willen ruilen en ik nodig u graag uit om een bezoekje aan http://www.deverrassingsmand.nl te brengen. Misschien kunt u het ook aan de andere Nederlanders mijn website doorgeven zodat zij ook van mijn service gebruik kunnen maken.  Bij voorbaat dank en ik zie graag uw reactie tegemoet.  Met vriendelijke groeten,  Henny van den Burg

  www.deverrassingsmand.nl

 • no-profile-image

  Anna

  Hallo Hennie, Via vrouw van Boer werd ik op jou blog geattendeerd. Ik had namelijk een oproepje geplaats op vrouw van boer dat wij graag in contact met boeren willen komen die emigratie plannen hebben of al geemigreerd zijn. Wij hebben ook plannen om te emigreren naar Canada Ontario. 2 basisschool kids. 70 melkoeien hier in nederland kunnen hier niet verder groeien alleen als we verhuizen of emigreren dan het laatste waar we al jaren over praten.
  Hoor graag jou ervaring ectc.
  Bedankt in ieder geval.

  groetjes anna

 • no-profile-image

  g jeuken

  Hoi,

  Ik heb je weblog gelezen van Hennie Klok. Wat een mooi verslag. Ik heb een tante die woont ook in canada. Ik ben er een keer geweest. Ik hou heel veel van die ruimte, die je daar nog weet. Ik wou dat ik je soms mag mailen.
  Kan dat????
  Gerrie Jeuken dronten tel 0321-310411

 • no-profile-image

  Paul Meinders

  Beste Hennie,

  Wij begeleiden al acht jaar een enthousiaste hardwerkende 24-jarige jongeman met veel ervaring als boerenknecht. Hij is goed met dieren, zuinig met materiee, kan uitstekend opruimen en schoonmaken en heeft veel tractorervaring. Hij zou niets liever willen dan een aantal maanden wonen en werken in een Nederlands boerengezin in Canada. Dit tegen kost en inwoning plus wat zakgeld en huiselijke gezelligheid. Kunnen jullie iets voor hem betekenen? Of weet je iemand in je omgeving die deze nette en betrouwbare knul zou willen laten snuffelen aan het Canadese boerenleven? Onze Remco ziet dit als een grote, grensverleggende stap voorwaarts.

  Hartelijke groet,

  Paul Meinders.

 • no-profile-image

  Johan Kooiker

  Hallo Hennie ,

  Prettig zo op internet via Boerderij
  iets van Picture Butte te horen .
  Was hier in 1970 op stage,
  bij fam Gerald ,en ook bij Peter van den Dungen .Contact verwaterd.
  Was er voor laatste keer in 1986.
  Eigelijk zou dat dit jaar zijn ,van wege dat het 40 jaar geleden is.
  Op welke boerderij woont U ?
  Evt. reactie . bvd.

 • no-profile-image

  Barend van de Bruinhorst

  beste Fam. leuk om via deze weblog wat info over jullie bedrijf te lezen
  Over twee weken hoop ik wel langs te komen
  Groet Barend, eefje en de kids

 • no-profile-image

  jakob van engelen

  hoi ik zit net jou verhalen te lesen
  en het is net als bij ons in brasil,maar wij hebben geen sneeuw maar erg veel water als het regent
  ik ben nu bij huis heb een 5 mnd op jamaica gewerkt,zou het mogelijk zijn voor mij daar een 3 mnd aan het werk te kunnen
  ik ben opgegroeid op een boedrderij en jaren bij loonbedrijven gewerkt als freelance
  ik ben geboren in doornspijk eigen het t´harde ik woon al een 15 jaar in brasilheb hier ook al bij boeren gewerkt maar canada is ook mooi
  ga verder met je blog en ik zie het wel
  doeg sjaak in brasil

 • no-profile-image

  zaher

  Hallo Hennie,
  Ik heb jullie bedrijf gezien want ik heb genog erwaring van en ik wil zo graag met mijn vrouw en ons kinderen naar canada to komen leven.
  Heeft uw misschien advies voor mij wat moet ik doen,
  Ik ben zelf zaher,egyptisch kristelijk,woon in nederland sinds 1986 en mijn kinderen in nederland geboren,
  Ik wacht op uw antwoord graag,

  lieve groeten,
  zaher

 • no-profile-image

  ria

  hallo hennie via deze weg omdat we al onze mailtjes kwijd zijn we willen jullie gezegende kerstdagen toe wensen en een voorspoedig 2012 groetjes mail je me even terug zodat ik een brief kan mailen vanuit putten fam v winkoop

 • jeanette

  Hallo Hennie,

  We lazen je blogs en hebben dezelfde plannen als jullie bijna 10 jaar geleden. We oriënteren ons in het gebied waar jullie nu zitten ivm kerk en school. Zouden we je kunnen mailen om iets meer van het klimaat te weten te komen en de omstandigheden voor het starten van een melkveehouderij?

  We horen graag van je! Vriendelijke groet,

  Marlies van den Berg
  marliesberg99@gmail.com

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.