Home

Achtergrond 186 x bekeken

Handelsoverschot Nederland daalt

Het Nederlandse handelsoverschot is in oktober met 15 procent gedaald tot 3,4 miljard euro ten opzichte van een jaar eerder.

Dat bleek uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De exportwaarde nam 4 procent toe tot 32,9 miljard euro, terwijl de waarde van de import met 6 procent steeg tot 29,4 miljard euro. De prijsstijging van de in- en uitvoer nam de laatste maanden af onder invloed van de dalende olieprijs. Daarvoor was juist sprake van oplopende prijsstijgingen.

Ook de groei in aantal exportproducten stagneert. Het volume van de uitvoer groeide in oktober met 1 procent, gelijk aan de groei in september. Dat is wel beduidend lager dan de gemiddelde volumegroei in de eerste negen maanden van dit jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.