Home

Achtergrond 191 x bekeken 16 reacties

Handel in quotum neemt toe

De handel in melkquotum is in de maand november flink toegenomen ten opzichte van een maand eerder.

Dit blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel. In totaal ging 1,8 miljoen kilo melk met grond van de hand over 15 transacties. In oktober werd er 4,7 ton melk inclusief grond verhandeld over 8 transacties.

Het aantal overdrachten zonder grond steeg met 100 naar 396. In totaal gaat het hier om ruim 15,5 miljoen kilo melk. Ook het aantal tijdelijke overdrachten steeg.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  wie meer geeft als 0,15 weet in ieder geval zeker dat het hem geld kost dus hoezo meer quotum handel die is gek

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik ben ervan overtuigd dat de oorzaak van het merendeel van de problemen in de primaire landbouw veroorzaakt wordt door (bewust) onjuiste en aangestuurde informatievoorziening.
  En het maakt niet uit of dit gaat over melkquotumprijzen, varkensprijzen, termijnmarktverwachtingen of grondstoffenprijzen. Het grootse probleem is dat de lezer het slikt als zoete koek zonder zich in de bron te verdiepen, en zich af te vragen welk belang de auteur of uitgever bij dit artikel zou kunnen hebben.En hier wordt vaak handig misbruik van gemaakt. Maar ja, de keuze wat hij met deze informatie doet en de eindverantwoording ligt uiteindelijk bij de lezer. Daar heeft geen enkele makelaar, handelaar, financier of uitgever moeite mee integendeel, de schoorsteen moet roken.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Tukker, het is al jaren bekend dat redacteuren van agrarische bladen vaak de boodschapper van hun adverteerders zijn. En kijk maar in het kerstnummer wie het meest adverteert.
  Niks nieuws onder de zon. Zelfs de kerstwens van de handel hebben we zelf betaald.

 • no-profile-image

  qkoper

  Nog veel koopmelk op de plank.
  Tot en met de maand november is er 40% minder melkquotum verhandeld. Vorig jaar was er totaal tot en met november 205 miljoen kg melk verhandeld dit jaar niet meer dan 125 miljoen kg.
  Totaal is er vorig jaar 295 miljoen kg melk verhandeld. De verwachting is dat het aantal stoppers stabiel is, zodat de komende 6 weken de telefoon roodgloeiend bij de makelaars moet staan om al deze melk kwijt te raken.
  De markt is daarentegen zo lauw als het maar kan. Voor de huidige prijs zijn er te weinig kopers en als de prijs niet genoeg daalt, blijven kopers afhaken. Het nieuwe sentiment is zuinig zijn op de verdiende centen en voorzichtig met investeren.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Collega melkveehouders, laat iedereen die dit leest eens 10 makelaars bellen en informeren naar de prijs van melkqoutum, en dan 5ct bieden .Ik ben benieuwd wat voor een gevolg dit kan hebben.En laten we dit wekelijks herhalen tot half januarie,de rabobank adviseerd om geen qoutum te kopen,net als alle accoutens ,3 -4ct meer mag het in hun ogen niet kosten!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Sjipkop

  Waarom bouwen de makelaars geen grote stal en kopen een ploegje koeien, kunnen ze zo los met melken. Quotum hebben ze al en die raken ze niet zo makkelijk weer kwijt en van die dik verdiende centen kan je de mestafzet wel tot 2015 betalen. STERKTE !!!!!

 • no-profile-image

  dirk

  Dit artikel zal wel bedoeld zijn om de handel weer een beetje vlot te trekken.
  Moeten ze met de nuka prijzen ook eens doen.K'wil ook wel eens in de Qoute 500.

 • no-profile-image

  johan

  Goed lezen is blijkbaar voor sommigen heel moeilijk.Quotumhandel in de hele maand november neemt t.o.v. oktober.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Agrarisch dagblad wil de makelaartjes een beetje helpen, misschien levert dat nog weer wat advertenties op bij de kerstspecial.

 • no-profile-image

  .

  Op 1 dec lezen we dat quotumhandel stil ligt en nog geen dag later wordt er verteld dat handel flink is toegenomen. Wat moeten we nog geloven van al die zogenaamde marktananlyses?????

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Een bel ronde langs verschillende makelaars leert dat er totaal geen handel is in melkqoutum, er is zelfs geen enkele boer die informeerd wat de prijs is. En hebben de redacteuren van AGD. en de boerderij niet wat beters te doen dan zulke onzin de wereld in te brengen??????

 • no-profile-image

  quotum-Dombo

  als je het al gemolken hebt moet je kopen, leasen is ook geld aan de ander geven, maar als je gaat rekenen en je koopt de melk op veel jaren financiering kan het en lijkt het net of je nog wat verdient aan het aangekochte quota, LET OP het LIJKT of je wat VERDIENT!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Vanmiddag nog een makelaar aan de telefoon gehad,er is totaal geen handel op dit moment ,volgemolken qoutum kun je op dit moment nog niet weg geven en voor koopmelk worden prijsen genoemt onder de 18 euro, En dan de verschillende redacteuren maar volhouden dat de vraag aantrekt waar is dat op gebaseerd laten ze dat hier even melden op deze site.

 • no-profile-image

  gli

  Vooral geloven mensen!
  Je verwacht toch niet dat quotumhandelaren (of wie dan ook!) misleidende reclame gaan rondsturen?
  Ben je mal!!! Kopen hoor en flink tegen mekaar opbieden! Zo hoort het!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Johan, dit kan dan wel zo zijn maar neemt niet weg dat zulk soort artikelen onder de noemer stemmingmakerij vallen.

 • no-profile-image

  kletskoek

  Er vind op dit moment helemaal geen qoutumhandel plaats,dit is weer zo`n lul verhaal waar niemand wat aan heeft.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.