Home

Achtergrond 159 x bekeken

Haagse gemeenteraad stemt in met windmolens op zee

De gemeenteraad van Den Haag heeft ingestemd met het voorstel om 10 miljoen euro te investeren in de bouw van windmolens op zee.

Dat liet de gemeente vrijdag weten. Eind september reserveerde het college van burgemeester en wethouders het geld al voor de twee Haagse windturbines, die onderdeel moeten worden van een windmolenpark op de Noordzee. De molens hebben een capaciteit die groot genoeg is om achtduizend huishoudens van electriciteit te voorzien.

Met het raadsbesluit is Den Haag de eerste gemeente in Nederland die daadwerkelijk investeert in Meewind. Dat is een gezamenlijk fonds van burgers, lagere overheden en bedrijven dat de ontwikkeling van duurzame energie wil versnellen met de aanleg van windparken op zee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.