Home

Achtergrond

Grote steden krijgen geld voor jeugdwerkloosheid

De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht krijgen ieder een miljoen euro voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid.

Het geld is bestemd voor initiatieven om vooral allochtone jongeren te begeleiden naar een baan. Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) heeft maandag afspraken gemaakt over het geld met de wethouders Sociale Zaken van de betrokken gemeenten. De aanleiding voor het extra geld is dat de jeugdwerkloosheid in deze steden minder snel daalt dan elders.

Ons land kent momenteel 83.000 jongeren tot 25 jaar die werkloos zijn. In de vier grote steden zijn dat er 19.000. De jeugdwerkloosheid is sinds het eerste kwartaal van 2007 gedaald met 5 procent, in de vier grote steden bleef de jeugdwerkloosheid vrijwel gelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.