Home

Achtergrond 196 x bekeken 5 reacties

Groot deel bestuur vakgroep Schapenhouderij stapt op

Een groot deel van het bestuur van de vakgroep Schapenhouderij stapt op.

Dit heeft Wim van der Linde van de LTO Noord vakgroep Flevoland meegedeeld, mede namens zijn collega’s uit Groningen, Drenthe, Gelderland, Utrecht en Limburg.

Reden is dat de bestuurders zich niet meer herkennen in het beleid van LTO Nederland en zich niet wensen te voegen in de nieuw voorgestelde structuur van de schapenhouderij bij LTO Nederland. Ook wordt volgens hen te weinig gecommuniceerd en voeling gehouden met de achterban.

Waarnemend voorzitter Siem-Jan Schenk neemt kennis van het besluit. Volgens hem is de consequentie dat nu zo snel mogelijk een nieuw vakgroepbestuur en een opvolger voor de al eerder vertrokken voorzitter Sjraar van Beek worden gekozen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Els van dam

  Gelukkig begint bij meer mensen door te dringen dat LTO in feite alleen maar de uitvoerder is van overheidsbeleid. Bij ZLTO speelt heel duidelijk het eigen commerciele belang. Bovendien werkt LTO constant de onderlinge discussie tussen de diverse sectorenin de hand. Hier in het zuiden geloven veel mensen dat ZLTO toch het beste met hen voor heeft. Een enkeling reageert hierover op internet, maar dat verandert natuurlijk niets aan de houding van ZLTO. Dit zal eerst massaal in vergaderingen en in de pers aan de orde gesteld moeten worden. Zelfs veel vooraanstaande politici en wetenschappers geven aan dat LTO hoofdzakelijk lobbyt en poldert voor eigen belang (eigen werkgelegenheid, ZLTO voor winst VION en Rendac). Politici en wetenschappers adviseren om, wil er iets veranderen, de belangenbehartiging door sectorale bonden (zoals NAV, NVV, NMV) te laten uitvoeren, om de geschetste belangenverstrengeling uit te schakelen. Ik hoop dat zachtjes aan steeds meer mensen de werkelijke bedoelingen van (Z)LTO in de gaten krijgen, voordat we volledig geelimineerd zijn!

 • no-profile-image

  P Smits

  verwacht nu niet,dat er nu een vakgroepbestuur komt waar de schapenhouders iets aan hebben,of dat er iets ontstaat wat gestoelt is op democratische beginselen.

 • no-profile-image

  GJ

  Nu is het wachten nog op een artikel van auteur Klaas van der Horst hoe die nieuw voorgestelde structuur van de schapenhouderij bij LTO Nederland er uit gaat zien.
  Gezien de reactie van Schenk zal hij nu zijn vazallen wel gaan voordragen en laten kiezen.
  Daarom graag een genuanceerde artikel met wederhoor van de nu opgestapte bestuursleden.

 • no-profile-image

  Anti

  Dan nu maar weer van Beek terug, dan samen met de andere kontenlikkers Houdijk en van Everdingen, weer vrolijk verder konkelen. Heb jij, Siem-jan, je taak volbracht en kun je vrolijk verder wandelen aan het handje van ome Anton.
  Hulde, deze gang van zaken doet de belangenbehartiging voor de schapenhouderij zeer veel goeds.

 • no-profile-image

  Boesje

  De schapenhouders zijn niet de enige die zich niet meer herkennen in het beleid van de LTO!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.