Home

Achtergrond 244 x bekeken

Groen licht voor nieuwe dijken Munnikenland

Staatssecretaris Tineke Huizinga van Waterstaat heeft het groene licht gegeven voor de nadere uitwerking van het plan Munnikenland, waardoor de Waal in de Bommelerwaard meer ruimte krijgt.

Waterschap Rivierenland wil in dit gebied een dijk afgraven en een nieuwe dijk bouwen. Het Munnikenland is het gebied in de gemeente Zaltbommel waar de Waal en de (Afgedamde) Maas samenstromen. In de punt van het gebied staat het bekende Slot Loevestein.

De dijkteruglegging betekent dat een aanzienlijk stuk landbouwgrond verloren gaat, maar volgens het schap weegt dat niet op tegen de noodzakelijke bescherming tegen hoge waterstanden. De werkzaamheden moeten in 2015 klaar zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.