Home

Achtergrond

Griekse politie verricht circa 170 arrestaties

De Griekse politie heeft ongeveer 170 personen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij rellen in de hoofdstad Athene en andere Griekse steden.

Dat heeft de politie vanmorgen laten weten. In Athene, Thessaloniki en zeker acht andere Griekse steden braken maandagavond hevige rellen uit. Volgens de politie sloegen veel jongeren aan het plunderen. Griekse media meldden dat door het geweld ruim honderd mensen lichte verwondingen opliepen.

In de nacht van maandag op dinsdag keerde de rust terug. Wel berichtten Griekse media over enkele incidenten in de buurt van de technische hoge school in Athene. Tientallen jongeren hebben zich in de school verschanst.

De onrust in Griekenland begon zaterdagavond na de dood van een 15-jarige jongen. Volgens de politie wilde hij een molotovcocktail naar een politieauto gooien. De tiener zou vervolgens zijn gedood door een afgeketst waarschuwingsschot dat een agent had afgevuurd. Ooggetuigen hebben echter verklaard dat de diender gericht schoot. Hij is aangehouden op verdenking van moord.

Voor dinsdag is de politie in de hoogste staat van paraatheid. In de Atheense wijk Palio Faliro begint omstreeks 14.00 uur de begrafenis van Alexis Grigoropoulos, de jongen die zaterdag werd doodgeschoten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.