Home

Achtergrond

Grensstreek investeert in bestrijding dierziektes

De Europese Unie en de Nederlandse en Duitse grensprovincies steken samen 9,3 miljoen euro in de bestrijding van dierziektes als mond-en-klauwzeer en vogelgriep.

Dat maakte de provincie Gelderland vandaag bekend. De investering is bedoeld om betere controle op dierziektes mogelijk te maken. De komende jaren ontwikkelt het Nederlands-Duitse projectbureau Safeguard daartoe onder meer een onlinewaarschuwingssysteem voor landbouwbedrijven. Ook het oefenen van crisissituaties wordt voortaan grensoverschrijdend aangepakt.

Een Nederlands-Duitse aanpak is belangrijk, omdat de ziektes niet ophouden bij de grens. De grensprovincies zijn bovendien erg nauw betrokken op het gebied van landbouw. Het Europese programma Interreg subsidieert meer soortgelijke projecten binnen Europa op het gebied van technologie, milieu, duurzaamheid en integratie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.