Home

Achtergrond 557 x bekeken 8 reacties

Gerda Verburg

De afgelopen drie en een halfjaar was Gerda Verburg minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit totdat de verkiezingen haar weer tot de bankjes van de Tweede Kamer veroordeelden.

Hoewel Verburg als bewindspersoon de belangen van de agrarische sector vaak verdedigde, zocht zij altijd naar draagvlak en samenwerking met andere branches en organisaties. Boeren namen haar dat niet altijd in dank af.

De CDA-minister kwam nooit in heel zwaar weer terecht, hoewel de problemen bij de VWA en het incident met de glossy Gerda tot enige politieke schade leidden. Hetzelfde geldt voor het dossier Q-koorts, dat nog steeds niet is gesloten. Als kersvers Kamerlid neemt Verburg namens de christendemocraten het woordvoerderschap over economie en innovatie op zich.

Geboortejaar: 1957

Functies:
• Tweede Kamerlid (CDA)
• voormalig landbouwminister

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ewout

  jawel Hans, maar het ergste is dat ze ook nog zo'n witte sik in haar snor heeft zitten!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dat is nog niet alles Veehouder. Vorig jaar verlengde zij stiekem de zwanendriftvergunning van Piet Oostveen uit Driebruggen en daarover ontstond commotie in de kamer. Ik ging undercover op de koffie bij Oostveen en vond uit dat hij de minister goed kent omdat hij de jacht pacht op het land van haar broer en zijn zoon een boerderij (Vredebest, in De Bree) heeft gekocht van de familie Verburg. Dat heet misbruik van het ambt en is een politieke misdaad! Gelukkig voor haar bleken de PvdD en de Faunabescherming, waarvoor ik het onderzoek deed, ruggengraatloze clubs. Ik heb geen enkele reden om Gerda grijs haar te bezorgen en dus kwam zij er goed vanaf.

 • no-profile-image

  Giell

  Het wordt hoog tijd dat Gerda die geitesik eens uit haar haren haalt !

 • no-profile-image

  Gezond Verstand

  AGD maakt zich hier te schande. Verburg wordt door haar achterban (Nederlandse boeren) niet gepruimd, maar staat op 1 in de AGD top 50, pffffffff
  High Level Group is een mooi voorbeeld van hoe er in Europa naar Gerda geluisterd wordt. Door niet deel te nemen aan het overleg van de 22 landen die wel willen nadenken over de toekomst van de mvh wordt duidelijk dat ze deze positie niet waard is.

 • no-profile-image

  veehouder

  Is dat niet de minister van het ministerie tegen de landbouw die bij de vaste kamercommissie van landbouw loog over de melkprijs die de boeren kregen?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Jan Berkvens, je lijkt wijlen André Hazes wel. Beetje verliefd soms? Want je moet wel stekeblind zijn om niet te willen zien dat deze minister door haar nalatige wanbeleid zélf de crisis in de geitenhouderij veroorzaakt heeft en nu botweg ijskoud en buitenparlementair een sanering aan het uitvoeren is. Want de kamer stemde met ruiming in op voorgelogen arumentatie. Volksgezondheid. Niet om te gaan saneren. Nou ja, het jaar is nog jong. Dus je hebt nog twaalf maanden de tijd om uit te slapen. Welterusten!

 • no-profile-image

  Jan Berkvens

  Deze minister doet het zeer goed. Ten tijde van crisis houdt zij stabiel koers.

  m.vr.gr.

  Jan

 • no-profile-image

  Hans

  De ene CDA man gunt de andere CDA-man een goed betaalde nevenfunctie. Ze hebben ook aan de klassieke extruus Truus gedacht en we noemen haar Gerda. Al deze heren (bijna geen enkele vrouw) hebben er een rommeltje van gemaakt. Gewoon omdat er te weinig vrouwen in deze sector werkzaam zijn. Dan was het over de inhoud gegaan en niet alleen om de macht. Gerda wilde bewijzen dat ze rationeler, harder, is dan de topman. Daarmee heeft ze niet alleen de sector maar indirect ook de normale vrouw onderuit gehaald. Ze is de blunder van de eeuw.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.