Home

Achtergrond 220 x bekeken 1 reactie

Friesland op zoek naar armoede

De Provincie Friesland en de Friese thuiszorgorganisaties gaan op zoek naar armoede.

Dat heeft de provincie vandaag bekendgemaakt. Friesland vermoedt dat er onder de bevolking veel verborgen armoede is, maar kan er de vinger niet op leggen. Bovendien weten arme Friezen vaak niet de weg te vinden naar financiële steun en speciale hulptrajecten.

Daarom is besloten alle thuiszorgmedewerkers een speciale cursus te geven zodat ze armoede snel kunnen signaleren. Het is de bedoeling dat bij constatering van armoede de gemeente direct wordt ingeschakeld. Het project zal drie jaar in beslag nemen en kost 225.000 euro.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet

    er is veel stille armoede onder de ouderen op het platteland,maar ook wel in de steden,ze schamen zich ervoor om bij hulpverlenende instanties aan te kloppen,de sociale controle is hier een nadeel aan,het gaat vaak om mensen die hun hele leven hard gewerkt hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.