Home

Achtergrond 23 reacties

Friesland Foods betaalt € 2,16 meer dan vorig jaar

Zuivelcoöperatie Friesland Foods betaalt over december een voorschotprijs van € 32,67 per honderd kilo melk (exclusief btw).

Dit heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt.

Hiermee komt de gemiddelde voorschotprijs van het bedrijf over heel 2008 uit op € 35,03 per honderd kilo. Dit is € 2,16 meer dan gemiddeld over 2007.

Komend voorjaar zal duidelijk worden wat de definitieve melkprijs van de coöperatie zal zijn. Na de verwachte goedkeuring van de fusie met Campina wordt sowieso een andere melkprijs gemaakt. Hierna volgt een nabetaling.

Voor vet en eiwit betaalt Friesland Foods over december achtereenvolgens € 2,17 en € 7,66 per kilo exclusief btw. De vetprijs daalde, de eiwitprijs ging verder omhoog. Uiteindelijk is de melkprijs over december gelijk aan die over november. Het enige verschil met november is dat de wintermelktoeslag over december er af is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  En doc verlaagt de prijs???

 • no-profile-image

  MANNES LOHUIS

  GROOTTE KLASSE FRIESLAND FOODS VOLHOUDEN ZO.........

 • no-profile-image

  Boesje

  Wat zei Campina in maart ook weer!!

  20-03-2008 10:46

  ZALTBOMMEL update - Campina verwacht dat de melkprijzen in de tweede helft van dit jaar weer zullen stijgen. ‘Momenteel is er veel melk in de markt, waardoor er een negatief effect is op de melkprijzen’, aldus Kees Gielen, waarnemend bestuursvoorzitter van Campina.
  De topman verwacht echter dat er vanaf de tweede helft van het jaar ‘weer een relatieve schaarste’ aan melk zal ontstaan, waardoor de melkprijzen weer gaan stijgen. Dit komt vooral door een structureel hogere vraag naar zuivel, onder meer uit Azië. Gielen deed zijn voorspelling donderdag tijdens de presentatie van de jaarcijfers van Campina. (www.distrifood.nl)

  Het zijn niet alleen Vredepelers die maar wat lullen!!

 • no-profile-image

  boer

  logisch je bent zeker een spot melker of een sieta fan

 • no-profile-image

  boertje

  ja ja wie heeft de koerier gelezen er word meerbetaalt dan de melk opbrengt dat geld moet wel een keer terug dus ik zou me rustig houden dat deden julie in het verleden ook toen ff altijd te weinig betaalde dus ze moeten nog zeker 10 jaar een betere prijs betalen en dat zit er niet in denk ik dus eerst even nadenken

 • no-profile-image

  Boesje

  Dus....@Boerke. Lach niet om voorspellingen die niet uit komen. We mogen aannemen dat deze voorspellingen van Vredepelers, Zaltbommelnaars en Meppellerdeskundigen ergens op zijn gebaseerd. Helaas heeft de ene het wat vaker mis dan de andere. Lering die wij er uit moeten trekken is om ons niet te laten leiden. Verder gun ik een ieder een hoge melkprijs.

 • no-profile-image

  Boerin

  Helemaal eens met Sjipkop, We beginnen allemaal al weer met een alnge neus maken tegen je zogenaamde tegenpartij. Ik ben als FF levenacier, blij met het melkgeld, maar ik vind tegelijkertijd wel dat we een signaal moeten afgeven naar de maatschappij, We kunnen niet eeuwig blijven kostenbesparen, en verdorie, er mag voor een eerlijk en goed product toch ook wel een goede prijs betaald worden, we hoeven toch niet te stunten met kwaliteit.....

 • no-profile-image

  Tony

  Omvang is van groot belang, maar niet dit alleen. Als de fussie doorgaat is het risico wat er aan vast hangt zeer groot. Is de trein nog op de rails te houden? Als we maar geen melkoorlog krijgen! Gedragscodes zijn er bijna niet meer ,men gaat vaak over lijken. Bij afzet van de producten wordt onder de prijs door geschoten om de concurentie kapot te maken. Melkveehouders kunnen bijna niet meer naar een ander. Bestuurders met verkeerde bedoelingen kunnen veel schade aanrichten. Helaas dit zijn alledaagse problemen maar het nekt het vertrouwen van ieder die er mee temaken krijgt. Daarom moet je gemakkelijk naar een ander kunnen anders ga je er zelf aan kapot. Dit was en is steeds een groter wordend probleem. Ikwil niet negatief zijn, maar dit is het grootste probleem voor de voedselproducent! Wie werkt er nog voor de boer? Je wordt uitgemolken! Helaas hebben dat er nog velen niet door, dit is heel erg!

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Helemaal met jullie eens campina boer,willem uut heldern en frieslandboeren proficiat met de huidige melkprijs.

 • no-profile-image

  Frank

  Ik weet zeker dat J logisch ook vriendjes is met het ddb.

  Volgens mij kunt u beter een opleiding volgen genaamd marketing en marktwerking. Als u de melkprijs te laag vindt, dan zult u eens aan uw kostprijs moeten werken.

  Wees blij dat je nog geen 28 cent krijgt zoals bij bijvoorbeeld de spotmarkt

 • no-profile-image

  rtjoonk@hotmail.com

  FF en campina maken de markt niet, en bepalen ook de kostprijs niet, dat doen die domme ambtenaren in Brussel en Den Haag.
  Die maken regels en milieuwetten waardoor de kostprijs stijgt!
  zij willen gewoon dat de consument voor een habbekrats goed voedsel krijgt.

 • no-profile-image

  Henk

  @Boesje

  De voorspelling van Campina werd gedaan voor de melanine crisis in China. Dat deze mensen de melk laten staan was voorheen niet te voorzien.

 • no-profile-image

  boer

  als je het over voor spellen hebt ik dacht dat vrebamel nu over de 0,40 wou betalen doet die dat wie durft hier van de vrebamel of melkexpres op te reageren of mogen jullie niks zeggen

 • no-profile-image

  fryske boer

  meneer Logisch is een negatieve zeur laten wij op dit moment gewoon blij zijn met friesland foods

 • no-profile-image

  Campina

  Zo is dat, en als ze straks bij mekaar zitten kan het alleen maar beter worden

 • no-profile-image

  melkbveehouder

  Helemaal mee eens boerin, maar ook Campina en FF kunnen de markt niet maken. Er komt weer een moment dat het tij keert, want niemand kan sctructureel onder de kostprijs werken. In europa niet en ook niet in Amerika en NZ, nergens nie

 • no-profile-image

  boerke

  Zo is het maar net Gurbe helemaal mee eens die grote mannen daar in de Vredepeel die alsmaar 50 cent beloofde hoor je dit jaar helemaal niets meer van laten zich alleen maar horen als het goed gaat.

 • no-profile-image

  Toon Wientjes

  Beste mensen

  Wat is het toch makkelijk om negatief op anderen te reageren als je je eigen naam er niet onder durft te zetten.

  Groeten van Toon Wientjes uit Oploo

 • no-profile-image

  Gurbe

  Tot nu een prachtig resultaat van FF, vertrouwen in de cooperatie is een groot goed.
  Veehouders welke zo nodig de eigen cooperatie moesten verlaten omdat zij dachten dat het elders weer beter was,NOOIT meer terug.
  FF koester uw leden

 • no-profile-image

  J. logisch

  Het persbericht komt altijd positief over voor de boer, er had eigenlijk moeten staan, nu 10 cent minder dan vorig jaar rond deze tijd. Ook hadden ze moeten vermelden; "we hebben de markt verkeerd ingeschat en hadden niet op verruiming van het quotum moeten aandringen. We verwachten al een slechte melkprijs omdat er volgend jaar boven de markt wordt gemolken. De zuivelreus zit er voor zijn eigen winst en directie, niet voor een redelijke melkprijs voor de boer

 • no-profile-image

  willem

  `` J Logisch ``Ik kan wel uit je woorden horen dat je niet aan Friesland Foods levert, anders praat je wel anders en met meer verstand van zaken.
  Friesland Foods moet het van de export hebben en niet van de europese markt.
  De lage prijs komt niet door het overschot in europa maar doordat er in australie en amerika meer gemolken is.
  De winst gaat echt niet naar de hoge heren, maar wordt deels in de onderneming gebruikt en deels als devident uitgekeert.

 • no-profile-image

  Sjipkop

  Ik heb ook liever 10 cent meer per liter,maar ik hou vertrouwen in de cooperatie en straks met de campina boeren erbij staan we met elkaar vast een stuk sterker. Altijd dat negatieve schieten we niks mee op. We moeten een front vormen met elkaar!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo is dat sjipkop. Aan de opmerkingen valt op dat immer meer mensen het belang van samenwerking en krachtenbundeling inzien.

Laad alle reacties (19)

Of registreer je om te kunnen reageren.