Home

Achtergrond 336 x bekeken

Franse kipconsumptie terug op oude peil voor vogelpest

Fransen eten gemiddeld 26,5 kilo kip per jaar.

Dat is 5 procent minder dan aan het begin van deze eeuw, maar wel 5 procent meer dan in 2005 en 2006.

Steeds meer Fransen geven de voorkeur aan merkpluimveevlees terwijl ook het marktaandeel van scharrelkippen van de boerderij nog altijd toeneemt. Dat blijkt uit cijfers van het Institut technique de l’aviculture (Itavi).

Kip blijft met een marktaandeel van 24,6 procent op de derde plaats staan, na varkensvlees (35,2 procent) en rundvlees (26,2 procent). De Franse kippenconsumptie is nu weer terug op het peil van voor de uitbraak van vogelpest begin 2007 die de markt een grote klap heeft toegebracht.

De productie in Frankrijk neemt dit jaar verder af, meldt Itavi. Dat komt vooral doordat de markt voor diepvrieskip en pluimveevlees voor verdere verwerking vrijwel geheel wordt overgenomen door Brazilië.

Of registreer je om te kunnen reageren.