Home

Achtergrond 195 x bekeken

Franse invoer kippenvlees en kipproducten neemt toe

Frankrijk heeft in de eerste negen maanden van dit jaar 240.000 ton kippenvlees en kipproducten ingevoerd, 8 procent meer dan een jaar eerder.

In september lag de invoer zelfs bijna 30 procent boven het niveau van vorig jaar. Volgens de agrarische infodienst Agreste komt de toegenomen invoer vooral uit Duitsland en de Beneluxlanden.

Aan de andere kant kon Frankrijk in deze periode 294.400 ton kip en kipproducten uitvoeren, een toename met 7,1 procent. Ook hier lag de toename in september met bijna 35 procent op een veel hoger niveau, waarbij vooral landen in het Midden-Oosten meer Franse kipproducten betrekken.

De Franse productie aan kippenvlees blijft nagenoeg stabiel. In de eerste tien maanden van 2008 kwam de productie uit op 778.173 ton. In september en oktober was echter sprake van een lichte terugloop in vergelijking met vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.