Home

Achtergrond

Fosfaatverrekening aanvragen voor 31 december

Voor bouwland is het mogelijk om per jaar een overschrijding van maximaal 20 kilo fosfaat door te schuiven naar het volgende jaar. Wel moet de landbouwer de overschrijding van het ene jaar volledig compenseren in het volgende jaar. Wie wil gebruik maken van de verrekening, moet dit melden bij de Dienst Regelingen voor 31 december van het jaar van overschrijding, waarvoor bij het LNV-Loket een formulier beschikbaar is.

Een rekenvoorbeeld: als de akkerbouwer in 2006 115 kilo fosfaat per hectare bouwland gebruikte, dan mocht hij in 2007 niet meer dan 70 kilo fosfaat per hectare bouwland gebruiken (de fosfaatnorm 2007 van 90 kilo, minus 20 kilo compensatie).

Op het (digitale) LNV-Loket is onder het onderwerp ‘Mest’ alles te vinden over het mestbeleid sinds 2006, dat toen de MINAS-regeling verving.

Meer informatie Het LNV-Loket: Mest

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.