Home

Achtergrond

Fortis schikt woekerpoliszaak voor 750 miljoen

Fortis gaat zijn polishouders compenseren voor te veel betaalde kosten bij beleggingsverzekeringen, de zogenoemde woekerpolissen.

Met de schikking is een bedrag van ongeveer 750 miljoen euro gemoeid. Het bedrijf heeft daarover een akkoord bereikt met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim, aldus een woordvoerster van de laatste vandaag.

De verzekeringspoot van Fortis, ASR, is de derde grote verzekeraar die een schikking treft, na Delta Lloyd en ING. Die reserveerden respectievelijk 300 en 365 miljoen euro.

In Nederland hebben zo'n twintig aanbieders ongeveer 6,5 miljoen polissen verkocht. In 2006 ontstond stampij over de beleggingsverzekeringen, waarbij een kritisch rapport van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) als katalysator werkte. Verzekeraars bleken hoge kosten in rekening te hebben gebracht die het rendement van de beleggingsverzekeringen drukten.

ASR Verzekeringen en de stichtingen geven vandaag om 11.30 uur een persconferentie in Bussum, om het akkoord toe te lichten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.